Deathstars

Švedski death rokeri na proputovanju kroz Beograd

Muzika koju stvaraju zahteva mnogo više od ''obične'' scene. Priča nije kompletna bez šminke, scenskih efekata i odgovarajuće atmosfere. Baš zbog toga, momcima iz grupe ''Deathstars'' treba da se čestita bar na velikom trudu da iz sebe emituju dovoljno energije da te nedostatke učine nevažnim.

Sala "Pogon" Doma omladine verovatno i ne pruža dovoljno mogućnosti da grupa kao što je ''Deathstars'' dostigne svoj pun potencijal. Ili jednostavno za drugačiji scenario nije bilo para. Ali zvuk koji oni imaju i priča koju pričaju traži i prateću ''sliku''. Sa ovih pet momaka na bini mogli ste na sve to i da zaboravite. Ono što pružaju, bilo je sasvim dovoljno da zadovolji fanove mračnog death-rock zvuka, koji su se, u ne tako velikom broju, okupili na ovom koncertu. Sudeći po atmosferi koju ste mogli da osetite, doduše samo na prostoru bližem bini, prisutni su se savim dobro proveli.

Momci su prilično korektno ''odradili'' svoj deo te slike koja prati ovu vrstu muzike. Šminka, frizure, odeća... sve je bilo na nivou zadatka. Muzički, takođe ništa ne može da im se zameri, osim što su klavijature i neki prateći vokali išli sa matrice. Vokal - dubok, prodoran i ''mračan''. Odlične pesme i ogromna količina energije na bini.

Nakon jednog sata svirke i nekoliko pesama odsviranih na bis, uz reči ''Thank you, Belgrade!'' (Hvala Beograde), grupa ''Deathstars'' oprostila se od beogradske publike.


Pogledajte još