Nakon 30 godina Montipajtonovci opet zajedno (VIDEO)

Petorica preostalih živih članova originalne trupe "Monti Pajton" do kraja nedelje u Londonu će obelodaniti na kom projektu rade.

Džon Kliz, Teri Gilijam, Teri Džons, Erik Idl i Majkl Pejn krajem nedelje će na konferenciji za novinare i zvanično potvrditi da se “Leteći cirkus” vraća. Tome svedoči i tvit koji je Idl postavio na svom nalogu.

Ovo nije prvi pokušaj da se trupa u toku tridesetogodišnje pauze okupi, a prema pisanju britanskog “Sana” bili je “ili sad ili nikad”. Prema prvim informacijama očekuje se da će ekipa nastupiti uživo, a postoji mogućnost da kasnije naprave TV šou i film.

Da li će uspeti da ponove uspeh i održe reputaciju duhovite ekipe bez dlake na jeziku ostaje da vidimo. Ima rezervi jer njih petorica, danas svi u svojim sedamdesetim imaju ukupno 357 godina a poslednji put su nastupali zajedno pre 30 godina u “Smislu života”. Inače, poslednja nada da će se originalna postava okupiti nestala je 1989. kada je preminuo jedan od njih - Grem Čepmen. Tada su ostali krenuli odvojenim putevima i započeli solo karijere.

Tokom godina, neki od članova su i radili zajedno - 1996. Idl, Kliz i Palin su snimali zajedno film “The Wind in the Willows”, a ozbiljniji pregovori o novim projektima su se vodili 1999. kada su petorica preostalih članova razgovarala o tome da odu na turneju po Americi. U poslednjem trenutku Idl je odustao.

Džon Kliz koji je u međuvremenu zbog brojnih brakova na ivici bankrota, izjavio je da je “bukvalno nemoguće da sva petorica sede u istoj prostoriji” i da je teško da će ikada postići dogovor. Da li zbog finansijskih problema, ili nostalgije, sada je pristao.

"Monti Pajton" su se kao grupa komičara prvi put pojavili 1969. godine na BBC-iju. Pored skečeva, albuma sa muzikom iz serija koje su izdavali, poznati su i po pozorišnim predstavama i filmovima, najuspešniji su "Smisao života" i "Žitje Brajanovo". Prestali su da rade zajedno 1983.

Blic

Pogledajte još