Mihajlović: Odlazim sa klupe Srbije i preuzimam Sampdoriju

"Posle razgovora sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije i posle mog dugog razmišljanja, doneo sam odluku da nisam više selector reprezentacije", rekao je Mihajlović novinarima posle revijalne utakmice u Užicu.

Mihajlović je reprezentaciju Srbije preuzeo u maju prošle godine, a pre toga je vodio Bolonju, Kataniju i Fiorentinu.

"Mnogo mi je žao zato što sam proveo lepih 18 meseci kao selektor, oformio novu generaciju igrača, tim i ekipu i zajedničkim radom tih momaka koji su u početku bili nepoznati ili nepriznati. Dokazali su radom da su prepoznatljivi i svetskom fudbalu", naveo je Mihajlović.

On je kazao da reprezentacija Srbije sa trenutnim igračima "sigurno ima blistavu perspektivu".

Mihajlović je naveo da poziv Sampdorije da preuzme taj klub nije uticao na njegov odlazak iz reprezentacije, kao i da je tokom 18 meseci u nacionalnom timu imao brojne ponude drugih klubova.

"Poziv Sampdorije nije nimalo uticao na moj odlazak iz reprezentacije, on se jednostavno desio. Odluku o odlasku sam bazirao samo na tome što čelnici FSS-a, predsednik Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković nisu mogli da mi daju garancije da će da nastave da vrše te funkcije", kazao je on.

Mihajlović je ponovio da su Karadžić i Laković ljudi kojima veruje i da novac nije bio problem kada su u pitanju pregovori sa FSS-om.

"Novac u razgovorima sa čelnicima FSS-a nikada nije bio problem. Moj ugovor bio bi iste visine kao i do sada da sam ostao. Ali, uticale su neke druge stvari na sve to", rekao je Mihajlović.

Srbija sa njim na klupi nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo u Brazilu, pošto je zauzela treće mesto na tabeli Grupe A kvalifikacija, iza Belgije i Hrvatske.

Mihajlović je kao selektor u 19 zvaničnih utakmica imao sedam pobeda, četiri nerešena rezultata i osam poraza.

Beta

Pogledajte još