Vesna Pešić: Šta Čović traži u Privremenom veću Beograda?

"Mi u ovoj zemlji više ništa ne možemo da komentarišemo na osnovu nekakvih političkih ideja ili procena, jer sve što zvizne kroz glavu Aleksandra Vučića - to će tako i da bude", rekla je Pešić listu Danas.

Prema njenim rečima, "Vučić je Nebojšu Čovića već postavio u Crvenoj zvezdi. To su sada njegove lične stvari, koje, moram da vam kažem, više uopšte ne razumem. Ja sam razumela kosovsku politiku aktuelnih vlasti, ali ovo više ne".

Pešić je ocenila da ne postoji nikakav kriterijum po kojem se Čović našao u tom organu.

„Zašto on zastupa SNS? S druge strane, predstavlja se kao nestranačka ličnost. Dakle, zašto je Čović tamo postavljen? Zato što je tako hteo Vučić, nema drugog razloga“, rekla je.

Ona smatra da "nema nikakve veze ni to što je Nebojša Čović u krivičnoj prijavi majke i sestre Zorana Đinđića osumnjičen za saučesništvo u atentatu na premijera".

„Otkrivanje političke pozadine ubistva Zorana Đinđića je propala stvar, čak ni advokat Srđa Popović više nije živ, koji je jedini tu stvar gurao. Ali, ovde to niko nikada nije ozbiljno radio, niti je postojala šansa da se to okonča", rekla je ona.

Takođe je ocenila da "otkrivanje pune istine o atentatu na Đinđića nema šanse da uspe, niti to uopšte pada Vučiću na pamet da istražuje. Jer, vidite, oni lažu i za mnoge druge stvari. Mi znamo ko je ubio Slavka Ćuruviju od dana kada je ubijen! I?“, rekla je Pešić.

Povodom neulaska Liberalno-demokratske partije u Privremeno veće Beograda i optužbe koje je ta partija uputila na račun Demokratske stranke, Pešić podseća na poruku iz DS da bi u tom organu trebalo da budu one stranke koje su prešle cenzus na izborima u maju 2012. godine.

„LDP nije ništa otkazala, nisu oni nikome dali otkaz, njih je Vučić otkačio i opredelio se za DS, koja je činila vlast u Beogradu i imala odbornike. Vučić je odjednom odlučio da kriterijum bude cenzus i tako je i bilo. Odlučeno je da se prihvati predlog Dragana Đilasa, znači Vučić je dao dva kandidata, DSS se predomislila i onda više nije bilo mesta za LDP“
, ocenila je Pešić.

Blic

Pogledajte još