MUP vodi finansijsku istragu protiv Dinkića i njegovih saradnika

Istraga se vodi u vezi afere "Nacionalna štedionica".

To je potvrdio i sam Dinkić koji navodi da su policajci bili u Vlasotincu da pretresu dokumentaciju o imovini njegovog oca. Tužilaštvo naime proverava da li je u kuću Dinkićevog oca prebačena imovina nelegalno stečena u projektu "Nacionalne štedionice".

"To se radi već nekoliko meseci i to me izuzetno raduje. Jedino što tražim jeste da na kraju čitavoj javnosti objave rezultate te istrage, do najsitnijih detalja, jer je to, izgleda, jedini način da trajno nestanu spekulacije i bajke o nepostojećem bogatstvu moje porodice", kazao je Dinkić za Blic.

Dodao je da je policija do sada nekoliko puta posećivala katastar u njegovom rodnom Vlasotincu i poručio da se nada da će se policija "pozabaviti" ispitivanjem imovine i drugih predsednika stranaka i državnih funkcionera.

Javnost je poslednji put imala priliku da vidi imovinu Mlađana Dinkića u predizbornoj kampanji 2008. Međutim, Dinkić nije zvao novinare u svoj novi stan koji je u novembru 2010. kupio na Novom Beogradu. Tada potpredsednik Vlade, ipak je javnosti predočio da je do stana došao legalno i uz pomoć kredita.

Dinkić je u oktobru proveo pet sati u policiji dajući izjavu u okviru istrage slučaja "Nacionalne štedionice". Izjavu je tada dao i jedan od Dinkićevih najbližih saradnika, funkcioner Ujedinjenih regiona Srbije - Vladimir ilić čija imovina je, prema nezvaničnim saznanjima, takođe predmet aktuelne finansijske istrage.

Izvor: B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.