Kako da izbegnete "pauka"

U JKP "Parking servis" ističu je broj nepropisno parkiranih vozila smanjen, da dnevno uklone oko 120 automobila, a da su najviše disciplinovali vozače u Bulevaru kralja Aleksandra.

"Broj intervencija pauka je najdrastičnije smanjen u Bulevaru kralja Aleksandra, zatim, u manjoj meri, u okolini Kalenić pijace i Slavije, Resavskoj, Njegoševoj, Francuskoj, ulicama 27. marta i Kraljice Marije. Broj vozila koja su uklonjena zbog parkiranja na šinama, raskrsnicama i pešačkim prelazima, takođe je u blagom padu. Izvesno poboljšanje primetili smo i u okolini pijaca", kaže Dejan Nerandžić iz JP "Parking servis".

U ovom preduzeću pretpostavljaju da se do boljih rezultata došlo najviše zbog brze reakcije saobraćajne policije i "Parking servisa".

"Od 2011. u funkciji je sistem "Pauk video nadzor". Ovaj projekat je značajno ubrzao proces prenosa nepropisno parkiranih vozila, smanjenje troškova, kao i kontrolu dizalica na terenu", priča Nerandžić.

Bahatost vozača ogleda se i u činjenici da se neretko parkiraju i na mestima strogo obeleženim za određeni kategoriju građana ili učesnika u saobraćaju.

"Svakodnevno odnosimo do 10 vozila sa mesta rezervisanih za osobe sa invaliditetom i 15 do 20 automobila sa pešačkih prelaza. Saobraćajnice kojima se kreću vozila javnog gradskog prevoza, a prvenstveno one u kojima se nalaze tramvajske šine, imaju prioritet, jer svaki zastoj dovodi do odstupanja od reda vožnje, gužvi i velikih kašnjenja", kaže Nerandžić.

Nerandžić naglašava da radnici pauka svakodnevno posebnu pažnju pridaju ulicama u okolini škola, vrtića i zdravstvenih ustanova.
U ovim ulicama pauk parking servisa najčešće dežura

Bulevar kralja Aleksandra
Kralja Milana
Nemanjina
Cara Dušana
Dž. Vašingtona
27. marta
Kraljice Marije
Mekenzijeva
Njegoševa
Resavska
Cetinjska
Hilandarska
Makedonska
Svetogorska
Takovska
Despota Stefana
Francuska
Vojvode Stepe
Požeška

Izvor: B92

Pogledajte još