Poznati koji su stradali u saobraćajnim nesrećama

Ovo je samo jedna u nizu saobraćajnih nesreća u kojima su stradale poznate ličnosti. U sličnim udesima život su izgubili Džejms Din, Grejs Keli, princeza Dajana, Toše Proeski, Ljubiša Stojanović Luis, Nebojša Saveljić,...

Džejms Din

(old_image)

Američki glumac, sinonim zlatnog perioda Holivuda i večiti buntovnik, imao je samo 24 godine kada je poginuo 30. septembra 1955. godine. Vozio je tada „porše spajder“, a nastradao je u Kaliforniji. Nesreća se dogodila zbog prebrze vožnje.

Grejs Keli

(old_image)

Glumica i princeza od Monaka je poginula 13. septembra 1982. godine. U trenutku nesreće u kolima je bila i njena ćerka Stefani, koja je preživela. Glumica je prebačena u bolnicu, ali je preminula sutradan.

Princeza Dajana

(old_image)

Princeza od Velsa (36) poginula je 31. avgusta 1997. u nesreći koja se dogodila u Parizu. S njom je poginuo i verenik Dodi al Fajed.

Luis

(old_image)

Ljubiša Stojanović Luis je poginuo 31. jula 2011. kod naselja Feketić. Auto kojim je upravljao iz neutvrđenih razloga je prešao na suprotnu stranu i sudario se sa drugim kolima.


Toše Proeski

(old_image)

Nesreća u kojoj je stradao makedonski pevač Toše Proeski dogodila 2007. se na putu Zagreb - Lipovac. U trenutku nesreće pevač se nalazio na mestu suvozača. Imao je samo 26 godina.

Nebojša Saveljić

(old_image)

Nebojša Saveljić, član “Montenigersa”, poginuo je u 28 godini (1999) u nesreći na putu Podgorica - Cetinje, kada je automobil udario u stenu. Nastradali su i njegova devojka Tanja i prijatelj Aca.

Brzina ga proslavila i ubila

Glumac Pol Voker, koji se proslavio ulogom u filmu "Paklene ulice", poginuo je u subotu popodne u saobraćajnoj nesreći u Kaliforniji, koja se dogodila u mestu Santa Klarita, u blizini Los Anđelesa. "Porše" kojim je upravljao Vokerov prijatelj sleteo je s puta, zakucao se u stub i eksplodirao, a vozač i suvozač su preminuli na licu mesta.

Izvor: Dragana Ivanović, Nada Mandić / Blic

Pogledajte još