Kikinda: Preminuo od infarkta tokom hapšenja

U Policijskoj upravi u Kikindi kažu da za ovaj tragičan epilog jedne rutinske intervencije njene patrole ni najmanje nisu krivi ljudi u plavoj uniformi, koji su samo obavljali svoju dužnost. Portparol za medije PU Radojka Radanović kaže da je obdukcijom u Zavodu za sudsku medicinu u Novom Sadu, koju je naložilo Više javno tužilaštvo u Zrenjaninu, potvrđeno ono što je već konstatovao dežurni lekar u kikindskoj bolnicu. Nemešev je, zvanično, umro od infarkta, trećeg po redu koji je doživeo, ali, na nesreću, u specifičnim okolnostima u kojima se našao, nije preživeo. Smrt je preduhitrila njegovo privođenje.

A šta je, zapravo, prethodnilo kobnom epilogu jedne rutinske intervencije? U policiji napominju da im je jedan građanin prijavio da su mu dvojica poznanika, Miroslav Todorov i Zoran Nemešev, koji minut ranije iz kuće, na silu, odneli televizor. Oštećeni je tom prilikom ukazao na verovatni pravac kretanja razbojnika. Odmah je reagovala patrola i obojicu osumnjičenih zatekla nedaleko od pružnog prelaza prema Nakovu. Jedan od njih gurao je bicikl, na kojem je bio - televizor. Policajci su od obojice zatražili da pokažu ličnu kartu, a ovi su to odbili, nakon čega su upozoreni da će biti privedeni u prostorije PU.

- Osumnjičeni M. T. je odbio naređenje i napao patrolu polcije, pa je nad njim upotrebljeno sredstvo prinude - lisice. Nakon toga, drugi učesnik u događaju napao je policijskog službenika, koji je vršio službenu dužnost, pa su sredstva prinude i nad njim primenjena. Prilikom intervencije nije bilo povređenih, ali je Z. N. iznenada pozlilo, pa je vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu, gde je, nakon ukazane lekarske pomoći, preminuo - piše u saopštenju kikindske policije.

Protiv Miroslava Todorova (30) policija je podnela dve krivične prijave: zbog sumnje da je počinio razbojničku krađu, odnosno da je ometao policajce u obavljanju službene dužnosti. U PU nam vele da su im i Todorov i pokojni Nemešev dobro znani. Obojica su, inače, iz sirotinjskog naselja Strelište.

Izvor: Novosti

Pogledajte još