Cigle pale na korak od dečaka (2) u Palmotićevoj ulici

Na zgradi na uglu Palmotićeve i Ulice Koste Stojanovića već desetak dana se izvode građevinski radovi na petom spratu. Branka Conić, majka dvoipogodišnjeg dečaka, kaže da se sa zgrade stalno krunio zid. Njen suprug je krenuo sa dečakom u šetnju, kada su pred njih pale cigle.

"Svaki dan je padalo nešto po našem dvorištu. Ne smem ni da zamislim šta bi se desilo da su moje dete i suprug bili na tačnom mestu pada cigli"
, priča Branka Conić.

Branka i Aleksandar Conić objašnjavaju da su radovi na petom spratu nelegalani i da su građevinski inspektori opštine Stari grad doneli rešenje o obustavi radova, ali da oni nisu prekinuti.

"Kada je nakon nezgode došla dežurna inspektorka građevinske inspekcije opštine Stari grad, pokazala nam je rešenje kojim se nalaže obustava radova na toj zgradi, jer izvođači nemaju potrebne dozvole. Ali, oni su danas nastavili da rade, a kada je policija došla i popela se gore, radnici su se zabarikadirali i nisu ih pustili da uđu", priča Branka Conić.

Reporteri "Blica" popeli su se do poslednjeg sprata zgrade u Palmotićevoj 16 i zatekli zaključana vrata koje vode do gradilišta, bez radnika unutra, a nigde u zgradi ili dvorištu ne stoji tabla sa nazivom investitora i izvođača radova.

Izvor: Blic

Pogledajte još