Đilas: Čović bolje rešenje od Siniše Malog

Gostujući u istoj emisiji ("Utisak nedelje", TV B92) bivši gradonačelnik Dragan Đilas izjavio je da bi "bilo bolje da umesto Siniše Malog Privremeni organ vodi Nebojša Čović",

Đilas je rekao da informacije koje se čuju u javnosti i dolaze od privremenog organa i Siniše Malog daju lažnu sliku, da je sistem u Beogradu dobro funkcionisao kao i da je u cilju Beograđana da nastave da ga vode oni koji su ga do juče vodili.

"Ovo je nepoštovanje volje Beograđana", rekao je Đilas.

On je dodao da Aleksandar Jovičić iz SNS ne bi trebalo da bude prisutan na sastancima tog organa jer "njemu tu nije mesto".

Đilas je rekao da Tatjana Pašić kao član nije potpisala da je Beograd radio očajno.

"Ja sam još tada rekao da sve relevatne stranke treba da sede tamo da bi taj organ mogao da funkcioniše, Tanja Pašić će sedeti tamo ako oni budu radili svoj posao, a ako krenu da vode istrage njoj nije tamo mesto", rekao je Đilas.

(old_image) Foto: Branislav Božić / Beta

Pominjući svoju eventualnu kandidaturu za gradobačelnika, Nebojša Čović je napomenuo da o tome još nije bilo reči i istakao da nije član ničijeg izbornog štaba, niti bilo koje stranke.

"Ja uredno obavestim kada uđem u stranku, izađem iz stranke, osnujem stranku ili izađem iz politike", kazao je Čović.

On je naveo da se članstva u privremenom veću Beograda prihvatio da bi pomogao jer to, sa pozicije čoveka koji je nekada bio na čelu Beograda, oseća kao obavezu.

"Beograd je imao veliki finansijski problem na vidiku. Da li bi Dragan (Đilas) da je ostao morao da radi rebalans? Naravno da bi morao, zato što je Beograd bio u minusu osam miliona evra", kazao je Čović.

Čović je rekao da grad duguje 5,6 milijardi dinara, a da neka sredstva na računu postoje zbog toga što programi koje treba realizovati nisu usvojeni, a i puno obaveza nije plaćeno.

"U dogledno vreme, da nismo napravili rebalas, Beograd bi stao", kazao je Čović.

Prema Čovićevim rečima, na osnovu dokumentacije koju je pogledao, obnavljanje Bulevara Kralja Aleksandra je bilo problematično. Prema Čovićevim rečima sporna su i određena kreditiranja.

Bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas odbacio je sve optužbe i ocenio da je Beograd jedini sistem u Srbiji koji funkcioniše. On je naveo da se svake godine pravio rebalans budžeta u junu i oktobru, a Čović je odgovorio da toga nije bilo dok je on bio gradonačelnik.

Čović i Đilas, u raspravi i obraćanju bez persiranja, izneli su i različite ocene poslovanja PKB-a. Čović je to ocenio kao neuspešan model i "partijski feud", a Đilas je odgovorio da je lično sprečio privatizaciju PKB-a pre tri godine, i na taj način spasio taj kombinat.

"Ja sam rekao nema privatizacije. PKB danas ima kapital od 200 miliona evra, a radnici prosečnu platu od 49.000 dinara", kazao je Đilas.

Beta

Pogledajte još