Dve sestre ubijene u Zagrebu su žrtve kamataša?

Motiv je, navodno, novčani dug sina ubijene Vukosave, Slavka. Sin Slavko (32), nagađa se, upravo je zbog dugova pobegao u Nemačku. Slavka su upozoravali da mu rok za vraćanje novca ističe. Pretnje nije prijavljivao policiji, a navodno je kamataš koji ga je tražio poslednjih meseci mogao da mu uđe u trag. Sadašnja policijska konstrukcija ubistva zasniva se na sumnji da su Slavkovu majku ubili jer je postalo jasno da svoj novac, s kamatama, nikad neće dobiti.

Ubica je u petak predveče upao u dvorište, ubio Vukosavu na pragu kuće na Žutom Bregu, a potom i njenu sestru Milicu Z. (53). Teško je ranio Miličinog supruga Stipu (51).

Oni su se egzekutoru najverovatnije slučajno našli na putu. Stipo je ranjen u donjem delu tela i ima povrede na stomaku i na nozi.

Milica je čula zapomaganje i naletela na metak. Stipe je hteo da joj pomogne. Bio je slomljen i potresen jer je doslovno gledao kako mu supruga Milica umire pred očima.

"Spasite mi moju Milicu, uzmite moju dušu", govorio je čekajući policiju ali je ona uspela da se izvuče. Stipo, koji je video ubicu, oporavlja se u KBC-u Dubrava i pod jakom je zaštitom policije.

Na istražnim orgnima je da, s obzirom na to da sumnjaju ko je naručlac masakra, i dokažu navode svedoka. U tome bi mogla da im pomogne osoba koja se javila posle masakra i dala im značajne informacije o ovom zločinu. Taj svedok je, saznaje se iz istrage, prilično upućen u detalje.

Prema saznanjim hrvatskih medija sin ubijene Vukosave sada se nalazi u Zagrebu i razgovarao je s policijom koja ga neprestano čuva.

Članovi porodice od šoka nisu imali snage za razgovor.

Izvor: Kurir
Foto: printskrin - Youtube

Pogledajte još