Đukanović se sastao sa Čedom i Čankom

Đukanović je, kako nezvanično saznajemo, trebalo da se vidi i sa Draganom Šutanovcem, kome pruža podršku u preuzimanju DS.

Drugog dana posete, Đukanović se video sa liderom Liberalno demokratske partije Čedomirom Jovanovićem i Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenadom Čankom.

Prema nezvaničnim saznanjima Blica, Đukanović je imao u planu i razgovare sa nekadašnjim ministrom odbrane i bivšim potpredsednikom DS Draganom Šutanovcem, još nekim članovima te stranke ali ne i sa liderom demokrata Draganom Đilasom.

Iako su za “Blic” u LDP-u i LSV-u potvrdili naše informacije, zvanično nisu hteli da govore.

"Nenad Čanak i Milo Đukanović su dugogodišnji prijatelji. Razgovarali su o političkoj situaciji u regionu i kako politički odnosi mogu da se unaprede u cilju evropskih integracija republika bivše Jugoslavije koje još nisu deo EU",
rekao je za “Blic” jedan od učesnika ovog sastanka.

Đilasa ruše posle Voždovca

Blic je već pisao o namerama nekadašnjeg potpredsednik DS Dragan Šutanovca da preuzme stranku od Dragana Đilasa. On je već obezbedio podršku skoro 60 opštinskih odbora DS, a dogovoreno je i ko će biti šefovi izbornih štabova po regionima kada do izbora u stranci dođe. Kako nam je tada rečeno, Šutanovac čeka pogodan trenutak za promene. To može biti nakon izbora u opštini Voždovac koji se održavaju u nedelju ili nakon izbora u Beogradu početkom sledeće godine.

Sa druge strane, Šutanovac je negirao da se video sa premijerom Crne Gore.

"Nismo se videli. Ko vam je plasirao tu priču? Bio sam u Skupštini ceo dan, pa na koncertu"
, rekao je kratko on.
Crnogorski premijer već duže vreme održava kontakt sa Šutanovcem, a polovinom novembra videli su se u Podgorici gde je bivši potpredsednik DS boravio sa svojom delegacijom. Izvesno je da će do kraja decembra bivši ministar odbrane još jednom biti gost premijera Crne Gore i to najverovatnije sa Balšom Božovićem, predsednikom beogradskog odbora DS.

"Tokom poslednjih razgovora u Crnoj Gori Đukanović je poručio Šutanovcu da će ga podržati u svakom smislu u njegovoj nameri da preuzme stranku, da i on želi da DS stane na noge i da možda već posle parlamentarnih izbora ponovo bude u vlasti"
, navodi sagovornik “Blica”.

Sastanak u Vladi Crne Gore je trajao nešto preko sat vremena, a sa Đukanovićem je bio i nekadašnji ministar spoljnih poslova Crne Gore Milan Roćen. Đukanović je sve češće u kontaktu i sa Balšom Božovićem, s čijim je ocem Dragoslavom - Zekom Božovićem dugogodišnji prijatelj.

"Đukanović je savetovao mlađem Božoviću da se udruži sa Šutanovcem jer je to jedini način da do promena u vrhu DS dođe"
, kaže naš izvor iz DS-a.

Blic

Pogledajte još