Vučić: Dogovorena investicija od 3,1 milijarde za "Beograd na vodi"

"To je ogroman projekat. Značiće mnogo za industriju, izgradiće se četiri nova hotela, šoping molovi... ", rekao je Vučić.

Gostujući na RTS-u, Vučić je istakao da je u Beogradu juče bio Muhamed Al Abar, čovek koji je izgradio Dubaji, najvišu zgradu na svetu Burdž Kalifu i sve oko nje i koji je zainteresovan da radi i u Beogradu.

"Potreban nam je konsenzus svih ljudi u zemlji, jer Srbija će posle toga drugačije izgledati. To će doneti neverovatan novac od turizma. Cela bivša Jugoslavija će gravitirati ka nama", naveo je Vučić.

On je rekao da bi na tom projektu moglo da počne da se radi veoma brzo, budući da je arapskom partneru bilo potrebno svega mesec dana za izradu koncepta master plana koji su na sastanku juče predstavili.

Obezbeđeno 200 miliona za poljoprivredu, nema projekata

Vučić je izjavio večeras da ga je princ Abu Dabija, šeik Mohamed bin Zajed al Nahjan obavestio da je obezbedio 200 miliona dolara investicija za poljoprivredu, ali da je problem što nema konkretnih projekata na koje bi taj novac bio potrošen.

Vučić je rekao da reč o dva povoljna kredita od 100 miliona dolara, za navodnjavanje i isto toliko za pomoć srpskim seljacima.

Prema Vučićevim rečima, on je na današnjem sastanku rekao šeiku da još nije dobio informacije o toj investiciji, a šeik je odgovorio da je to gotova stvar i da treba preći na razgovor o sledećoj temi.

"Novac je obezbeđen. Mi sada možemo da povučemo oko 38 miliona za navodnjavanje, ali nemamo projekte, niko se time ne bavi, svi čekaju da im nešto padne s neba i kupe frižidere",
rekao je Vučić.

On je kazao da će od tog novca najviše otići Vojvodini, jer je za sada najveći broj projekata došao iz Severno-bačkog i Banatskog okruga, a samo dva iz centralne Srbije.

Izvor: Blic

Pogledajte još