Mlada Bosanka svojom pesmom do suza ganula nemačku javnost (VIDEO)

Nakon uspešnih kvalifilacija jedan od članova žirija Tiani je poljubio cipele, a potom je svrstana u grupu poznate nemačke muzičke zvezde Nene od koje je sve vreme imala ogromnu podršku.

Tiana je u dogovoru s ocem Jasminom, koji se takođe bavi muzikom odlučila da peva pesmu o bosnskim izbeglicama "Ja nisam tu".

Tekst je napisao nepoznati dečak ratne 1993. godine u nekom od logora bivše države, a muziku i aranžman je uradio Jasmin.

U veoma jakoj konkurenciji o uspehu su odlučivali i "lajkovi" na društvenim mrežama, podrška publike i ocene stručnog žirija. Misleći da u takvoj situaciji teško može do finala Bosanka je odlučila da bar oda počast svojoj zemlji.

"Noćas pevam jednu posebnu pesmu. Pesmu koja je u mom srcu... Postoje ljudi koji vode ratove i odlučuju o tuđim životima. Trebali bi biti i osećati se kod kuće svuda, poštovati različitosti, a ne kao prognanici lutati po svetu. Pitanje prognanika je, nažalost, uvek aktuelno. Zato je ova pesma tako važna. Ona je poruka. Volimo jedni druge, učimo iz prošlosti i obrišimo granice", poručila je uz velike ovacije, između ostalog Tiana pre nego je izvela ovu pesmu na engleskom, a potom i na bosanskom jeziku.

Izvor: Blic

Pogledajte još