MUP: Četiri osobe iz NIS-a uhapšene zbog mita

Uhapšeni su odgovorno lice u NIS S.K. (1979), odgovorno lice "Isolmec" DOO S.P.(1984), odgovorno lice preduzeća "Valmex" DOO V.Š. (1968) i odgovorno lice preduzeća "Jugometal" DOO Ratina D.I.(1953), a krivičnom prijavom biće obuhvaćeni i J.S. i N.V, navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni J.S. i S.K, kao odgovorna lica u preduzeću Naftna industrija Srbije, posle sprovedenih izbora za najpovoljnijeg izvođača radova na poslovima nabavke i ugradnje izolacije na sudovima i cevovodima u NIS Novi Sad - Rafinerija nafte Pančevo 2011. godine, zaključili su Ugovor o izvođenju radova za te poslove i Aneks 7 ovog ugovora vrednosti 8.220.949 evra sa preduzećem "Termoco plat" iz Pančeva.

Posle zaključenja ugovora zahtevali su novčanu nadoknadu u visini od 10 odsto vrednosti radova i usluga od N.V. i S.P.

Osumnjičeni su od N.V. i S.P. u više navrata primili 400.000 evra.

Osumnjičeni N.V. i S.P. su novac koji su predavali J.S. i S.K. obezbeđivali posredstvom preduzeća "Valmex" DOO čiji je vlasnik V.Š, odnosno preduzeća "Jugometal" vlasništvo D.I. na taj način što su navedena preduzeća ispostavila
fakture preduzećima "Termoco plat" DOO i "Isolmec" DOO u kojima su uvećavali iznos robe ili fakturisali robu koju nisu isporučili.

Posle uplata podizali su gotov novac koji su predavali N.V. i S.P. da bi taj isti novac ovi koristili za isplatu S.J. i S.K, navodi se u saopštenju.


Blic

Pogledajte još