Rukomet: Srbija uz zvuk sirene do četvrtfinala!

Foto: Saša Đorđević / Beta

Za plasman u finale naša ekipa boriće se sa Norveškom, koja je deklasirala Češku sa 31:21.
Ekipa Saše Boškovića igrala je sa mnogo oscilacija – u prvom poluvremenu naše su vodile i sa četiri gola razlike, ali su na poluvreme otišle samo sa +1. Uz sjajnu igru trija Popović-Lekić-Damnjanović, Srbija je bila u naletu u drugom poluvremenu, a posle gola Katarine Krpež bilo je 20:14.

Međutim, usledio je novi pad, Koreja je u 56. minutu prvi put stigla do izjednačenja još od početka meča i ušlo se u uzbudljivu završnicu.

Rju je na 12 sekundi do kraja dala gol za 27:27, činilo se da će odlučiti produžetak, ali Jelena Erić je u poslednjoj sekundi meča ispod ruke protivnice poslala loptu ka golu i u mrežu za konačnih 28:27. Bio je to prvi pogodak Erićeve, jedan ali i te kako vredan.

Tok meča:
Obe ekipe počele su nervozno i prošlo je tri minuta pre nego što je viđen prvi gol, postigla ga je Lekićeva. Usledio je lep cepelin Ognjenovićeve i Jelene Popović, pa je selektor Koreje zatražio tajm aut već posle četiri i po minuta.
Od tog trenutka igralo se za gol, a Srbija u 13. minutu pogotkom Lekićeve, njenim trećim, prvi put stiže do tri gola viša (7:4). U naletu je bila i Katarina Krpež, dala je tri gola, a posle pogotka Sanje Damnjanović naše su prvi put stvorile +4 (10:6).

Srbija je sa igračicom manje pregurala period ne izgubivši četiri gola viška, ali onda je usledio pad i Srbija je na poluvreme otišla samo sa golom prednosti (13:12)

Propusti sa kraja prvog nadoknađeni su početkom drugog poluvremena – ’povukla’ je Jelena Popović sa nova dva gola, a Cvijićeva je dala gol sa pivota, pa je Srbija ponovo povela sa četiri gola prednosti (16:12).

Nošene podrškom publike, naše su igrale sve bolje, a u 41. minutu konačno je realizovana i prva kontra – Katarina Krpež bila je sigurna i Srbija je povela sa 20:14.

Korejke su u narednih desetak minuta nekoliko puta prišle na tri gola zaostatka, ali bliže od toga naše im nisu dozvoljavale. Tako je bilo sve do pogotka Čoi u 54. minutu, kada su gošće smanjile na 25:23, već u narednom napadu Rju smanjuje zaostatak na -1, a u 56. minutu prednost Srbije potpuno se istopila (25:25).


B92

Pogledajte još