Ljajić: "Važno da se što pre donese odluka o vanrednim izborima"

"Da li će biti izbora to pre svega zavisi od SNS na prvom mestu i na drugom od SPS. Nikada nije bilo zvaničnih razgovora o tome - da li će ih biti ili ne. Međutim, mislim da je važno da se ta priča što je moguće pre prekine", rekao je Ljajić gostujuć na TV Pink.

Ljajić smatra da ima razloga i za i protiv raspisavanja vanrednih izbora, kao i da razume zašto lider SNS Alekasandar Vučić još ne izlazi sa stavom, jer ta odluka "nije tako laka, kako izgleda".

Da izbora neće biti, rekao je Ljajić, kažu i Vučić i lider SPS Ivica Dačić, jer smatraju da je pred vladom više "prečih stvari".

"Ako se rukovodite stranačkim razlozima, SNS odgovara da izbori budu odmah. Ali u toku izbora staje se sa reformama, ekonomskim razvojem, nema investicija...Sve su to negativni elementi, ali je za očekivati da bi se sledeća vlada mnogo lakše formirala. Pregovori o formiranju se ne bi otegli kao što je to bilo ranijih godina. Imamo jasnu situaciju da bi se vlada formirala oko SNS, samo je pitanje da li će oni hteti samostalnu vladu ili će biti sa nekim manjim koalicionim partnerima", rekao je Ljajić.

Ukoliko vanrednih parlamentarnih izbora bude, a za koje smatra da će i biti, treba skratiti predizbornu kampanju, ali i rok za formiranje vlade.

"Ako izbori budu u martu, vladu bi trebalo formirati do aprila", istakao je Ljajić i poručio da bi svako odugovlačenje bilo gubljenje vremena.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.