Oko 2.000 ljudi dočekalo srebrne rukometašice

Rukometašice Srbije su juče u Beogradu u finalu Svetskog prvenstva izgubile od Brazila sa 20:22 i tako osvojile srebrnu medalju.

Okupljenoj masi ispod balkona gradske Skupštine, nakon intoniranja himne "Bože pravde", prvo se obratio selektor Saša Bošković, koji je zahvalio na velikoj podršci i najavio nove uspehe.

"Možda su devojke osvojile srebro, ali one su zlatne. Ovim putem idemo do Rija 2016. Prošle godine na Evropskom prvenstvu smo bili četvrti, ove smo osvojili drugo, a na Olimpijskim igrama u Riju sa Brazilom u finalu", poručio je Bošković sa balkona.

Kapiten ekipe Andrea Lekić kazala je da je doček za reprezentativke ostvarenje sna.

"Verujte da je ovo na našim grudima ostvarenje snova. O ovome sam sanjala još od kada sam imala 10 godina i sanjala da budem ovde. Svaki sportista sanja uspeh sa nacionalnim timom, nama se ostvarila na neverovatan način pred našim navijčima, svaka čast devojkama. Nadam se da ćemo vam dosaditi na ovom balkonu. Rukomete se vratio u Srbiju", rekla je Lekićeva.

Najbolji levi bek na šampioantu sveta Sanja Damnjanović rekla je da je ekipi publika donela dodatnu energiju.

"Da nije bilo vas, divne publike i cele Srbije koju smo uspeli da probudimo, ne bi bilo ni srebrne medalje koja sija kao zlato. Nadam se da ćete nas bodriti i dalje i vidimo se još neki put na ovom mestu", rekla je Damnjanović.

Najbolji pivotmen Svetskog prvesntva Dragana Cvijić zahvalila je publici i dodala da "ne voli mnogo da priča", te pesmom Svetlane Ražnatović pokrenula okupljenu masu ispred Skupštine grada.

Srebrnu medalju za Srbiju na Svetskom prvenstvu osvojile su: Ana Kačarević, Marina Dmitrović, Ivana Milošević, Marija Lojpur, Sanja Rajović, Jovana Stoiljković, Jelena Nišavić, Biljana Filipović, Kristina Liščević, Katarina Krpež, Jelena Živković, Jelena Popović, Svetlana Ognjenović, Jovana Risović, Jelena Erić, Dragana Cvijić, Sanja Damnjanović, Katarina Tomašević i Andrea Lekić.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.