Čudesni napitak: Pijte ga dva puta dnevno i višak kilograma će se istopiti!

Recept za ovo čudesno piće koje topi kilograme je jednostavan. Pomeša se kašika meda, pola kašike cimeta i 3 decilitra prokuvane vode (med nemojte dodati u potpuno vrelu vodu da ne izgubi svoja lekovita svojstva). Napitak se dobro promeša, podeli na pola i pije se dva puta na dan - deci i po ujutro natašte, i ostatak uveče pre spavanja.

Naime, pozitivni uticaj meda i cimeta na zdravlje i mršavljenje već je mnogo puta naučno dokazan.

Med je mešavina niza organskih kiselina, aminokiselina, enzima, peludnih zrnaca, eteričnih ulja, flavonoida, vitamina i minerala u manjim količinama (pretežno vitamini B1, B2, B5, B6, C, D, E, K, te minerali natrijum, kalijum, kalcijum, fosfor, magnezijum, gvožđe, cink, jod, bakar, hrom i selen) i drugih vrednih sastojaka. Šećeri sadržani u medu su fruktoza (oko 41%), glukoza (34%), te saharoza (1-2%). Med ljudi često izbegavaju zbog visokog udela šećera, ali naučnici na Univerzitetuu San Dijega su ustanovili da med ima drugačiji uticaj na telo od šećera. Njihovo istraživanje pokazalo je da med, u poređenju sa šećerom, sprečava nakupljanje kilograma, masnih naslaga i snižava nivo triglicerida. Istraživanje je zaključilo da med, ne samo da pomaže u mršavljenju, već i sprečava debljanje i snižava rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Najobičniji cimet koji držite u kuhinjskom ormariću za poboljšanje ukusa kolača mogao bi vam postati mnogo, mnogo korisniji. Cimet je bogat manganom, gvožđem, kalcijumom i vlaknima. Odavno se koristi za lečenje probavnih smetnji i nadutosti, a oim toga, pomaže u sprečavanju širenja ćelija raka, formiranju ulkusa želuca, te u lečenju bakterijskih infekcija. Cimet snižava i nivo šećera u krvi, zajedno s lošim nivoima holesterola (LDL), a snižava i krvni pritisak. S obzirom da visok nivo šećera može dovesti do skladištenja u obliku masnih naslaga u telu, cimet pomaže sprečavanju nakupljanja masnih naslaga i pomaže mršavljenju. Isto tako, cimet usporava prolazak hrane iz želuca u creva, što znači da ćete se duže osećati sitim i manje jesti. Cimet pomaže i da telo bolje i efikasnije svari ugljene hidrate, što takođe pomaže gubljenju kilograma. Istraživanja su pokazala da su masne naslage oko stomaka osetljivije na efekat cimeta od drugih delova tela.

Isprobajte i vi mršavljenje napitkom meda i cimeta – činjenica je da ćete samo pridoneti svom zdravlju, a verovatno ćete i smršati!

Izvor: Cure.ba
Foto: ankarascene.com

Pogledajte još