Dačić: Rukometašice su najveći uspeh

Dačić je na proslavi dana Olimpijskog komiteta Srbije u Beogradu prvo našalio na račun navijačkih opredeljenja u Srbiji.

"Šta je najviše obradovalo naciju? Pa ovaj košarkaški klub Partizan je već navika i više nije interesantno...da me ne čuje (Nebojša) Čović", rekao je šaljivo Dačić, koji je bio predsednik KK Partizan i deklarisani je navijač crno-belih.

Dačić je potom nastavio ozbiljnim tonom, ocenjujući da je osvojena srebrna medalja rukometašica na Mundijalu veliki uspeh.

"Mislim da je rukomet najveći uspeh, posle Novaka Đokovića, koji nas je već navikao na dobre rezultate. Svakako je najveće iznenađenje, a mislim da je pobeda nad Norveškom fenomenalan uspeh, koji nas je možda i koštao zlata. Obradovale su čitav narod i zasluženo su proglašene za najbolju ekipu godine", rekao je Dačić.

On je pohvalio ministra Vanju Udovičića, nazvavši ga pritom "mađioničarem bez para".

"Nije mu lako, radi kao mađioničar bez para, ali mislim da radi veliku stvar za srpski sport. Njegov autoritet i karijera dali su kredibilitet Vladi i mislim da je velika stvar što je jedan takav sportista ministar", rekao je Dačić.

Beta

Pogledajte još