Sport: Bekrić najbolji sportista u 2013.

Bekrić, osvajač bronzane medalje na 400 metara prepone na prvenstvu sveta u Moskvi, pobedio je u izboru sa 74 glasa ispred atletičarke Ivane Španović sa 47 i tenisera Novaka Đokovića sa 39 glasova.

U konkurenciji su još bili Andrea Lekić (rukomet, 12 glasova), Zorana Arunović (streljaštvo, 11), Andrija Prlainović (vaterpolo, 10), Aleksandar Atanasijević (odbojka, 2), Nikola Stojić/Nenad Beđik (veslanje, 1), Nemanja Matić (fudbal, 1) i Milovan Vesnić (automobilizam 1).

"Ponosan sam i hvala žiriju koji je prepoznao i nagradio moj uspeh. Takođe, čestitam svim kandidatima, ali i svima onima koji su predstavljali Srbiju na velikim takmičenjima i osvajali medalje. Nema većeg zadovoljstva i časti nego nositi zastavu i braniti grb Srbije", rekao je, između ostalog, Bekrić na svečanosti u beogradskom hotelu Hajat.

Priznanje za sportistu godine Bekriću je uručio ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Za najboljeg mladog sportistu u 2013. u izboru Sporta proglašen je Predrag Rajković, golman omladinske fudbalske reprezentacije Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na prvenstvu Evrope u Litvaniji.

Pogledajte još