Tuga na Maljenu: Već osam meseci živi u srušenoj kući

To govore njegove komšije i predsednici mesnih zajednica iz okolnih sela izražavajući čuđenje i ogorčenje da ovom čoveku niko nije pomogao već osam meseci, otkako mu je u olujnom nevremenu u aprilu izvaljeno drvo porušilo veći deo kuće.

Kako je izjavio predsednik Mesne zajednice susednog sela Bogdanica Neđo Čolović, Krunić radi kod svakoga ko mu ponudi bilo kakav posao i trenutno čisti staje za 250 dinara dnevno, a stanuje u uslovima koji su "nedostojni i za divlje životinje".

"Kada mu je u aprilu porušena kuća, obavestili smo nadležne službe u opštini, inspekcije su došle, napravljeni su zapisnici, ali nista do danas nije urađeno niti je dinar pomoći odobren ovom čoveku", izjavio je predsednik Mesne zajednice u Družetićima Dragić Babić.

Ovde su kategorični da je sva dokumentacija predata u Službu za mesne zajednice opštine Gornji Milanovac i da nisu dobili nikakav odgovor, niti savet šta dalje da rade.

Načelnik ove službe Trifun Paunović danas je rekao da se niko, pa ni mesna zajednica, nije obratio opštini za pružanje pomoći ovim povodom.

Direktor Centra za socijalni rad Radovan Drinjaković rekao je da se Krunić ovih dana javio za pomoć, ali da su sredstava za ovu godinu potrošena i da je sa Crvenim krstom organizovano da mu se uruči jedan paket hrane.

Milutinu Kruniću je jedina nada da ne budu veliki mrazevi i da ne pada obilan sneg koji bi mogao da mu poruši i deo gde se sklonio od padavina, a vlažni zidovi i podovi, kako kaže, "mogu da se trpe".

Izvor: Beta
Foto: Ilustracija - Morguefile

Pogledajte još