Novogodišnja noć: Šta se krije iza poljupca tačno u ponoć?

Bilo da je proslavljamo u svetlu glamuroznih toaleta, opijajućih gutljaja vina i svetlucavih jelki, ili u toplini svog doma kraj voljenih osoba, ono što je neizbežno i što dolazi kao šlag na torti jeste poljubac tačno u ponoć.

U zapadnim kulturama postoji verovanje da prva osoba sa kojom se sretnemo te noći i priroda tog susreta postavljaju osnovu za predstojeću godinu. Dakle, novogodišnjim poljupcem ulazimo u godinu za koju želimo da bude puna ljubavi, strasti i poljubaca. Stoga, ne propustite da poljubite svog partnera kada kazaljke na satu pokažu tačno dvanaest sati.

Prema verovanju, izostanak poljupca tačno u ponoć nagoveštava usamljenu godinu ili niz loših susreta. Opet, poljubiti nekoga tek radi reda gore je nego ne poljubiti se ni sa kim.

Strastveni novogodišnji poljubac našao je mesto i u popularnoj literaturi. U Dnevniku Bridžit Džouns upravo taj ponoćni poljubac bio je trenutak koji je ponovo spojio Bridžit i Marka Darsija.

U svakom slučaju, taj famozni 1. januar dočekajte u sopstvenom stilu, sa ili bez novogodišnjeg poljupca, jer verujemo da će 2014. biti onakva kakvom vi budete želeli da je napravite. "Papir u ruke" i ispišite najbolje stranice romana čiji ste vi glavni akter, pa da ga sa ponosom podelite sa najvoljenijima.

Izvor: Kurir

Pogledajte još