Gašić: Bili smo angažovani i borbeni, ali smo grešili!

"Nemam nešto posebno da zamerim svojim igračima iz aspekta borbenosti i angažovanja, ostavili su srce na terenu. Mogu da im zamerim na nekim detaljima i greškama, koje ćemo nastojati da korigujemo kroz rad na treningu i priliku ćemo tražiti u nekim narednim utakmicama", rekao je Gašić novinarima posle utakmice.

Partizan je u beogradskoj Areni izgubio od Real Madrida sa 80:64 u prvoj utakmici Grupe F Top 16 faze Evrolige.

"Nivo kvaliteta i iskustva Reala nije dozvolio da se priključimo, oni kažnjavaju i najmanju grešku i doveli nas u situaciju da jurimo, što je sa njima nemoguće. Pogodili su veliki broj šuteva za tri poena, sa sedam-osam metara, što ilustruje njihov nivo sposobnosti i kvaliteta", rekao je pomoćni trener crno-belih, koji je vodio utakmicu umesto Duška Vujoševića.

Gašić je kazao da je Partizan imao šansu da uhvati priključak za Realom u drugoj i trećoj četvrtini.

"Da bi tim kao što je naš bio u igri 40 minuta i da bi mogao da drži priključak koliko je to moguće, stepen koncentracije mora da bude najviši mogući. Imali smo u pojedinim fazama dobrih stvari, ali nismo uspeli da uhvatimo priključak", kazao je on.

Gašić je rekao da je nebitno što se Partizan već u prvom kolu Top 16 faze Evrolige sastao sa Realom, koji je neporažen u dosadašnjem delu sezone.

"Ovde nema slabog tima, Real Madrid je definitivno pokazao da je zaista ekipa koja igra najbolju košarku u Evropi. Pre ili kasnije bismo se susreli sa njima", kazao je Gašić.

Partizan će u narednom susretu gostovati Bajern Minhenu sledećeg četvrtka.

Pogledajte još