Milosavljević: Dobro smo se držali protiv Reala

"Držali smo se dobro tokom većeg dela utakmice. U napadu smo bili dobri, a u odbrani nismo baš bili u ritmu. Igrali smo protiv jednog od najboljih, ako ne i najboljeg tima Evrope. Postojali su i želja i borbenost, ali nismo uspeli da sprečimo njihov ofanzivni skok. Sreća treba da se zasluži, a oni su je definitivno zaslužili i imali je mnogo večeras", rekao je Milosavljević novinarima.

Real je u beogradskoj Areni pobedio sa 80:64, ali je veliku prednost stekao tek u poslednjoj deonici.

"Teško je igrati protiv ovakvog tima, ali mislim da sa ovakvom igrom imamo čemu da se nadamo, pogotovo što nas tek čekaju utakmice sa našim glavnim rivalima u Top 16", rekao je Milosavljević.

Real je zabeležio 26. pobedu u sezoni, bez ijednog poraza. Madriđani samo ređaju ubedljive pobede, a dobra partija večeras nije oraspoložila Partizanove košarkaše.

"Znali smo protiv koga igramo. Sjajna ekipa sa sjajnim trenerom. Znali smo šta sve treba da radimo protiv njih, ali oni su pokazali visok individualni kvalitet. Nama je na kraju falilo koncentracije i zato je ispalo da su pobedili sa 16 razlike. Nismo završili kako treba. Što se nas tiče, sve je bilo dobro osim poraza. Stvarno mrzim da gubim", rekao je Terens Kinsi.

Američki internacionalac se tokom utakmice držao za bedro, a u svlačionici je stavljao led na taj deo tela. On je otkrio da je na treningu dobio udarac i da su ga tokom utakmice povremeno hvatali grčevi.

Bogdan Bogdanović je kazao da nije zadovoljan ni igrom tima, ni svojom partijom.

"Sve vreme smo bili u zaostatku od šest do osam poena i na kraju izgubimo 16. Oni sve naše greške rešavaju za minut, a nama treba mnogo više vremena. Nisam uopšte zadovoljan, počevši od sebe. Odigrao sam slabo i u odbrani i u napadu, a ceo tim je podlegao pritisku što se igra pred 20.000 navijača", kazao je Bogdanović.

Na primedbu novinara da se oslabljeni tim dobro držao protiv vladara evropske košarke ove sezone, Bogdanović je odgovorio da ni rival nije odigrao na najboljem nivou.

"Njima (Džejsi) Kerol i (Dontej) Drejper nisu odigrali kako treba. I tu je glavni problem, njima mogu da igraju 10 ili 11 igrača, a mi igramo sa sedam, ili osam. To je problem. Nemamo ni iskustvo da u finišu igramo kako treba i na kraju smo izgubili sa 16", rekao je Bogdanović.

Bek Partizana je šepao tokom većeg dela meča, a posle utakmice je rekao da je dobio udarac u butni mišić, isti onaj koji je već bio udaren protiv Igokee, ali je istakao da će sve biti u redu i da će igrati normalno.

Najneraspoloženiji u svlačionici bio je centar Dejan Musli.

"Imali smo možda svoje šanse da preokrenemo, ali sam ja odigrao katastrofalno. Promašivao sam zicere... Baš mi je krivo što je na kraju bilo 16 razlike. Moglo je i manje, ali... krivo mi je. Daću sve od sebe da ja bar odigram bolje, pa ćemo videti za dalje u Top 16", rekao je Musli.

Partizan će u narednom susretu Evrolige gostovati Bajern Minhenu sledećeg četvrtka.

Beta

Pogledajte još