UCENA: Jovana Nikolić može da završi u zatvoru!

"Za pretnju i iznuđivanje novca u zamenu za ćutanje, Danijel je podneo tužbu i krivično će goniti svoju, još uvek zakonitu suprugu. S druge strane, goniće je i za silne klevete i laži koje je u medijima iznela. Očigledno je mislila da je našla lak način da do novca dođe, ali joj je posao propao. I ne samo da neće dobiti pare, nego će ona morati da plati. I to s kamatom", ispričao je blizak prijatelj crnogorskog pevača.

S druge strane, advokat Dalibor Katančević kaže da je situacija diskutabilna, i da se ne može sa sigurnošću reći da je reč o krivičnom delu, mada ima elemenata.

"Ovde bi se, eventualno moglo raditi o krivičnom delu ucene za koje je zaprećena kazna zatvora od 6 meseci do 5 godina, ali je to u konkretnom slučaju sporno, jer, ukoliko je ona zaista bila žrtva nasilja i to bude dokazano, ona bi imala pravo na naknadu štete i pravo da se kao oštećena dogovara oko visine odštete, te se tu ne bi radilo o protivpravnoj imovinskoj koristi koja mora postojati da bi se uopšte radilo o krivičnom delu ucene",
rekao je Katančević.

Podsećanja radi, pre nego što je u javnost izašla sa saopštenjem u kojem tvrdi da je suprug fizički zlostavljao te da je naklonjen istom polu, Jovana je Danijelu poslala poruku u kojem mu nudi nagodbu. Jovana je, međutim, kasnije demantovala to rekavši da nije tražila novac, osim za, kako kaže, ručak ili najnoviju Luj Viton torbu.
Blic

Pogledajte još