Niš: Suspendovano 10 pripadnika Žandarmerije

Božović je precizirao, prenosi Danas, da su sva ova krivična dela i prekršaji učinjeni van službe i radnog vremena.

On je rekao da Žandarmerija „neće imati milosti“ prema takvom neodgovornom ponašanju pojedinaca, kojim se nanosi šteta opštem ugledu ove elitne jedinice, koja obavlja izuzetno važan i visoko rizičan posao.

"Ali, zbog malog broja neodgovornih pojedinaca ovakvi podaci, kao i rad i rezultati Žandarmerije ostaju u senci i ne dopiru do javnosti", rekao je Božović.

Komentarišući poslednji incident od pre nekoliko dana, kada je jedan pripadnik niškog odreda Žandarmerije, radeći kao "obezbeđenje" kafića "Proces", pretukao troje gostiju, Božović je rekao da obavljanje te vrste poslova žandarmima nije dozvoljena ni u slobodno vreme.

"Pripadnici Žandarmerije ne mogu van radnog vremena da obavljaju poslove koji su nespojivi sa službenom dužnošću, pa ni poslove obezbeđenja u privatnim kafićima ili sličnim objektima", rekao je Božović.


Najuspešnijima dodeljeni ručni časovnici

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić i načelnik Nišavskog upravnog okruga Aleksandar Cvetković dodelili su ručne časovnike Goranu Iliću i Milanu Stanisavljeviću, koji su najuspešniji pripadnici niške Žandarmerije u prošloj godini.

Komandantu niškog odreda Senadu Koštiću uručen je zlatnik sa likom Cara Konstantina.

Izvor: JužneVesti

Pogledajte još