Radulović u Beču predstavlja mogućnosti ulaganja u Srbiju

Foto: Beta

Na okruglom stolu, koji se održava u okviru tog foruma, srpski ministar privrede će potencijalnim investitorima predstaviti novi regulatorni okvir za privatizaciju u Srbiji i potencijal za braunfild investicije u 153 preduzeća u restrukturiranju i 419 drugih
preduzeća u nadležnosti Agencije za privatizaciju.

Radulović je učestvovati i u uvodnom panelu, posvećenom oporavku i rastu u Evropi, zajedno sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj, Međunarodnog monetarnog fonda i drugim sagovornicima.

Ministar privrede Srbije će se u sredu, u organizaciji Ambasade Austrije u Beogradu, Privredne komore Austrije i Ministarstva privrede Republike Srbije, sastati sa predsednikom Privredne komore Austrije Kristofom Lajtlom (Christoph Leitl) i 47 generalnih direktora najznačajnijih austrijskih kompanija koje imaju poslovni interes u Srbiji.

Tokom boravka u Beču, Radulović će imati i sastanak sa predstavnicima Bečkog instituta za međunarodne ekonomske studije, kao i brojne bilateralne sastanke.

Dvodnevni ekonomski forumu centralne i istočne Evrope "Juromani" okuplja bankare, privrednike, ekonomiste, guvernere centralnih banaka i stručnjake iz centralne i istočne Evrope (CIE) i izvan tog regiona.

Učesnici konferenciji će razgovarati o upravljanju javnim finansijama, privatizacionoj politici i procesu, novim modelima u bankarstvu, monetarnoj politici, fiskalnoj stabilnosti, politici proširenja EU nakon krize.

Na konferenciji će se govoriti i o padu kreditnih aktivnosti, a analitičari Unikredit grupe predstaviće rezultate istraživanja kreditne aktivnosti u CIE i mogućnosti za oživljavanje.

Izvor: Beta

Pogledajte još