Bečka privatna bolnica (WPK) uvrštena među najbolje svetske bolnice već treću godinu zaredom

Bečka privatna bolnica (WPK), jedna od najvećih privatnih bolnica u Austriji, dobila je treću godinu zaredom sertifikat Najbolje svetske bolnice od strane američkog izdanja "Njusvika". Bolnica WPK je nagrađena za visokokvalitetnu negu koju pružaju međunarodno priznati lekari, kao i za medicinsku ustanovu. Bečka privatna bolnica, smeštena u Beču, jedina je privatna bolnica u Austriji koja je dobila ovaj sertifikat.

Rang lista najboljih svetskih bolnica, koju je objavio "Njusvik" u saradnji sa "Statista", je u svom petom izdanju obuhvatio preko 2.300 bolnica iz 28 zemalja širom sveta. Izbor je napravljen na osnovu preporuka zdravstvenih radnika, anketa pacijenata i bolničkih ključnih indikatora performansi (KPI).

Sa preko 12.000 prijema godišnje, WPK bolnica prima oko 40% svojih pacijenata iz više od 20 zemalja, pretežno iz Centralne i Istočne Evrope. Najčešće tražene medicinske usluge su onkološki tretmani, zatim složene operacije iz oblasti ortopedije-traumatologije, kardiovaskularne hirurgije, rekonstruktivne i periferne nervne hirurgije i dečije hirurgije.

- Dobijanje sertifikata za najbolju bolnicu na svetu treću godinu zaredom potvrđuje da pacijentima pružamo lek budućnosti: multidisciplinarnu negu, koju pružaju renomirani lekari na osnovu najnovijih naučnih smernica i medicinskih inovacija. Ponosni smo što smo priznati kao vodeća bolnica koja nudi pristup multidisciplinarnoj nezi, međunarodno priznate lekare i najsavremeniju medicinsku tehnologiju. Ova nagrada potvrđuje naše stalne napore da pacijentima iz celog sveta, pružimo najkvalitetniju moguću medicinsku negu, udobnost i bezbednost, koji odluče da se leče u našoj bolnici u Beču - kaže Ema Hafner, šef marketinga i međunarodnih pacijenata u Viener Privatklinik.

Bečka privatna bolnica (Viener Privatklinik) obuhvata 10 medicinskih kompetentnih centara koji pružaju usluge svim kliničkim oblastima, uključujući konsultacije, preventivnu negu, preciznu dijagnozu i najsavremenije tretmane, koristeći najnovije terapijske pristupe i hirurške tehnike. Njegov onkološki centar - WPK Evropski akademski centar za rak je najsveobuhvatnija i najuglednija privatna ustanova za dijagnostiku i lečenje raka u centralnoj i istočnoj Evropi.

Pacijentima je na raspolaganju više od 400 lekara sa izuzetnom stručnošću, uključujući međunarodno priznate naučne istraživače. Ove godine, 14 lekara koji sarađuju sa VPK koji su specijalizovani u različitim medicinskim oblastima, rangirano je u 6% najboljih naučnika u svetu prema rangiranju Univerziteta Stanford.

Nedavno je bolnica VPK proširila svoje inovativne medicinske tretmane nabavkom Da Vinci Intuitive Surgical Sistem hirurškog robota. Sistem se koristi za minimalno invazivnu hirurgiju u različitim specijalnostima, uključujući opštu hirurgiju, kardiohirurgiju i torakalnu hirurgiju, onkologiju, ginekologiju i urologiju. Robotska hirurgija nudi značajne prednosti i pacijentima i lekarima, kao što su preciznost i bezbednost, poboljšana udobnost, brži oporavak, nizak rizik od krvarenja i infekcije, minimalan bol i smanjeni ožiljci.

Foto: Promo

O Viener Privatklinik

Viener Privatklinik (VPK), osnovana 1871. godine sa sedištem u Beču, jedna je od najvećih privatnih bolnica u Austrija i na listi Najboljih bolnica na svetu (2021-2023). Bolnica pokriva više od 30 medicinskih specijalnosti, sa 10 kompetativnih centara, 145 kreveta i hirurškim odeljenjem sa 4 operacione sale. Radiološki centar opremljen PET-CT i nuklearnom medicinom predstavlja dodatni entitet. VPK je takođe domaćin jedinog privatnog centra za radioterapiju u Austriji, osnovanog 2020. VPK ima više od 400 renomiranih austrijskih stručnjaka iz najrazličitijih medicinskih oblasti, koji koriste najnovije dijagnostičke metode i najsavremenije tretmane.

Izvor: Promo
Foto: Promo

Pogledajte još