Trikovi za savršenu žurku

1. Napravite pri-plan
Sve ideje stavite na jedan papir, a potom ih razdvojite po kategorijama (hrana, piće, gosti...). Za mnoge su lista zvanica i pozivnice nešto od čega se počinje, a hrana i finalna dekoracija se pripremaju na kraju.

2. Lista inventara
Ova lista je usko vezana za budžet kojim raspolažete. Ne smete da izostavite ono što vam je neophodno i što ćete morati da kupite. Istaknite prioritete. Listu potrebnog inventara spojite sa onom na kojoj je budžet kojim raspolažete.

3. Prostor za goste
U odnosu na to kakav tip žurke pravite i ko će na nju biti pozvan, osmislićete i šta biste voleli da gosti na njoj rade i gde da borave.

Ovo će vam pomoći u tome da osmislite dekoraciju i raspored. Ako pravite žurku “mešovitog” tipa, mesto za ostavljanje kaputa i tašnica, kao i bar sa pićem su klasika. Dakle, potrebno je da naprvite plan kakvu žurku ustvari hoćete.

4. Imenujte pomoćnike
Pitajte prijatelje da vam pomognu. Možda bi vam značilo ako bi neko, umesto vas, preuzeo tortu ili ukoliko bi vas podsetio da je na red došao trenutak da se otvori šampanjac. Ne libite se da pitate prijatelje za koje znate da će biti na žurci da vam pomognu. Ne bi trebalo da vas odbiju.

5. Raspitajte se gde je šta najbolje naručiti

Tražite najbolji poslužavnik za tortu, ili vam je potreban još jedan par stolica? Raspitajte se gde biste to mogli da nađete! Možda prijatelji vaših gostiju, ili vaši gosti već imaju nešto od toga što vama treba. Možete i da pozajmljujete stvari, samo se potrudite da o njima vodite računa i sve vratite pravom vlasniku, nakon zabave.

6. Napravite generalnu probu
Pre početka žurke, isprobajte sve ono oko čega mislite da baš i niste sigurni kako će da funkcioniše. Kako ćete postaviti sto, gde ćete okačiti ukrase, iz kog ugla biste voleli da se fotografiše? Ako za sve ovo odvojite nekoliko sati pre početka zabave, budite sigurni da će na njoj sve glatko teći. Tako ćete se osećati bolje, a ostaće vam i dovoljno vremena da se i vi sredite.

7. Napravite zapisnik posle žurke
Kada sve bude prošlo, ne propustite da napišete stvari koje su dobro, a koje loše funkcionisale. Tako ćete već imati plan šta da menjate, a šta ne za sledeći put. I, da...ne zaboravite da vratite one stvari koje ste pozajmili.

Izvor: 24sata

Pogledajte još