Vujošević: Časno ćemo braniti svoje ime i prezime!

"Imamo obavezu da damo maksimum. Igrači se tako ponašaju i na treninzima. Siguran sam da će časno braniti svoje ime i prezime, ali i kluba i zemlje koju predstavljaju", rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u Beogradskoj areni uoči meča sa moskovskim CSKA.

Crno-beli su u prvoj fazi izgubili oba duela sa "armejcima", a pogotovo je bio upečatljiv poraz od 42 poena razlike u Rusiji.
"Dobro se poznajemo, to je već treći meč ove sezone. U grupi smo od 16 najboljih ekipa Evrolige i tu nema lakih protivnika. CSKA spada u najjače rivale, klub su sa ozbiljnim budžetom i timom. Ekipa je sastavljena od iskusnih internacionalaca, među kojima su i srpski reprezentativci Krstić, Micov i Teodosić", izjavio je trener Partizana.

Vujošević je rekao da je nezadovoljan kako se u javnosti predstavljaju rezultati njegovog tima.
"Realna situacija je da Partizan sa mnogo povreda pravi odlične rezultate. Ne sagledava se stvarna situacija i uspeh koji je ostvaren. Ako država želi da ima reprezentativnog predstavnika u Evroligi, koji će eventualno proći među osam najboljih, mora da se stvore drugačiji uslovi, a ne da se unapred odredi koji će to tim biti", istakao je on.

Trener Partizana rekao je da se će krajem januara precizniji znati kada će se povređeni Letonac Davis Bertans vratiti na teren.
"U NBA je povratak na teren posle povrede prednjih ukrštenih ligamenata pomeren sa šest na devet meseci. On je u dobrom stanju, trenira i nadam se da će i ranije odigrati neki meč za Partizan nego što je to najavljeno", zaključio je Vujošević.

Utakmica trećeg kola F grupe Top 16 faze Evrolige između Partizana i CSKA igra se sutra od 20.45.

Pogledajte još