Koliko jedna žena u toku života promeni frizura?

Kada žena oseća potrebu za promenom, a pritom ne zna od čega bi počela, nekako joj najlakše pada da zakaže kod frizera. Jedan poziv, susret sa makazama, zlatne ruke frizerke i promena je zagarantovana. I tako 104 puta, s obzirom da je to broj frizura koje žena promeni tokom života.

Najčešći razlozi zbog kojih se odlučuju na drastične promene izgleda su želja za novitetima, kod 61 odsto ispitanica, i dosada kod 44 procenata žena. Treće mesto među razlozima zauzeo je raskid i ljubavni jadi s obzirom da 25 odsto žena u tim slučajevima zakazuje frizuru. Ipak, samo 17 odsto žena se odlučuje na brzo menjanje frizure i farbanje tek kada primete sede vlasi u svojoj kosi.

Frizure koje se najčešće traže u frizerskim salonima su popularni bob, kakvu je imala pevačica Natalija Imbrulja, asimetrični rez Viktorije Bekam, platinasti talasi Merilin Monro kao i razdeljak

“Žene su uvek koristile kosu kako bi promenile svoj izgled i ona obično ima vizuelno najjači utisak, ali umesto dramatičnih promena, većina žena se odlučuje da sve to uradi postepeno“, objasnio je frizer Endru Kolindž.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još