Uhapšen dok je premeštao leš koji su čuvali policajci

Meštanin sela Davidovac u opštini Kladovo, Bogosav J. (74), nađen je u utorak uveče mrtav. Prema rečima pokojnikovog sina, porodica se zabrinula za Bogosava kada su se koze koje je čuvao same vratile u selo.

"Pošli smo da ga tražimo i slutili najgore. Našli smo njegovo telo oko 11 sati uveče, glava mu je bila obavijena kesom i nije disao", rekao je sin.

Policajci koji su došli radi uviđaja, savetovali su rodbinu da ode kući i rekli da će čuvati telo do jutra da bi tada obavili uviđaj. Ujutro, međutim, tela nije bilo, pa su rodbina i policija krenuli u potragu.

Leš je, navodi rodbina, nađen 300 metara dalje. Telo je bilo prekriveno zemljom, lišćem i granjem, a pretpostavlja se da se ubica vratio tokom noći, odvukao leš i bacio u jarugu.

Sindikat srpske policije saopštio je da je upravo zahvaljujući pomeranju leša osumnjičeni ostavio dodatne tragove, na osnovu kojih je uhapšen i trenutno je u pritvoru u Negotinu.

Reč je o Aleksandru V. (61) iz sela Davidovac. Prema saznanjima medija, Bogosav J. i Aleksandar V. su se 25 godina sporili oko međe, što je možda bio povod za ubistvo, izvršeno motikom.

Opravdanje za policajce
Rodbina ubijenog je, inače, najavila tužbu protiv policije, koju optužuje da nije uspela da sačuva telo ubijenog, dok u policiji u Boru navode da protiv policajaca neće biti pokrenut disciplinski postupak, pošto je leš pronađen.

Sindikat je našao i objašnjenje za to kako policajci nisu primetili da je leš koji su čuvali pomeren.

Pošto u Kladovu nema dovoljno policajaca, leš su čuvali saobraćajac i policajac iz odeljenja za javni red, nisu imali baterijske lampe, bilo je hladno a nosili su tanku uniformu, pa su odlučili da leš čuvaju iz automobila.

Sindikat i rodbina ubijenog nisu se jedino složili oko rastojanja na koje je odvučen leš - dok rodbina tvrdi da je reč o 300 metara, sindikat pominje 20.

SIndikat je apelovao da se policija opremi kako se ne bi dešavalo da nedostаtаk bаterijskih lаmpi, reflektorа i аgregаtа sprečava vršenje uviđаjа, i da bi se izbegle bizarne situacije dа osumnjičeni pokušа dа sloni i sаkrije leš jer policаjci nа terenu nemаju čime dа rаde.

Izvor: Novi magazin

Pogledajte još