Zastrašivanje: Policija u sred noći upala u spavaću sobu urednice Balkanista!

Zastrašivanje ili policijski nemar? I jedno i drugo je pogubno!

U stan urednice Balkanista u nedelju nešto posle ponoći ušetala je policija, izvukla je iz kreveta i počela da je ispituje. Scenario koji će mnoge podsetiti na mračne '90.

Balkanist je u centar medijske pažnje došao kada su objavili mailove visokih funkcionera SIEPA-e, a samim tim i znake ozbiljnih malverzacija u ovoj agenciji, o čemu je i portal Nadlanu pisao.
Pozvali smo urednika Balkanista Srećka Šekeljića da nam ispriča šta se dogodilo.

"Lili je malo posle ponoći čula glasove, ustala je da vidi šta se dešava i zatekla otvorena vrata. S obzirom da ih nikad ne zaključavamo jer imamo još jedna sigurnosna ispred nije se zabrinula, samo se vratila u krevet," priča nam Srećko tok sinoćnih događaja.

"Čim je počela da tone u san u sobu su ušetala dva policajca sa pitanjem 'Ko si ti, daj dokumenta?' U njenom stanu, u njenoj spavaćoj sobi oni traže dokumenta! Nisu se ni predstavili."

Lili im je objasnila da se oni nalaze u njenoj sobi, a na pitanje kako su ušli dobila je odgovor "Bila su vam otvorena vrata."

"To je nemoguće", objašnjava Srećko, "stan ima još jedna vrata koja delimo sa komšijama i neko je kroz ta vrata morao da ih pusti, nisu tek tako ušetali".

Nakon što su je isprepadali, sačekali su da se obuče ne dajući joj ni malo privatnosti. Počela su i pitanja "Zašto je u Srbiji", "Koliko dugo je ovde", "Kad je prvi put došla" i "Da li joj je i verenik novinar?"

"Znali su detalje iz mog života, piše Lili u tekstu na portalu Balkanist.

Kako im ni u jednom trenutku nije rekla da radi kao novinar, shvatila je da ovo nije samo slučajni upad.

Policajci su iz stana izašli u rečenicu: "Potrudi se da ne ostavljaš otključana vrata."

"Ne znam da li je ovo bio neki vid zastrašivanja, ili politički nemar, ali i jedno i drugo je strašno", komentariše Srećko Šekeljič događaj za naš portal.

MUP Srbije nije se oglasio povodom ovog slučaja.

J.R.

Pogledajte još