Petrovaradin: Doktorka osuđena zbog primanja mita

Ona je proglašena krivom za dva krivična dela primanja mita, za krivično delo zloupotrebe službenog položaja i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Zbog davanja mita sud je okrivljenoj Ljiljani Zlokolici iz Žablja odredio uslovnu kaznu zatvora od šest meseci na dve godine. Zbog istog dela na uslovne zatvorske kazne od godinu dana i pet meseci su osuđeni i Branislav i Jovan Inđić iz Vojke.

U istom procesu okrivljeni Bobo Grahovac iz Petrovaradina je oslobođen optužbe za davanje mita, a osuđena doktorka je takođe oslobođena u još dva slučaja primanja mita koja su joj optužnicom stavljena na teret. Sud joj je takođe oduzeo imovinsku korist stečenu izvršenjem krivičnih dela i to 1.000 evra i 4.000 dinara kao i 15 komada metaka kalibra 7,65 mm.

Doktorka je u Vojnoj bolnici radila kao neuropsihijatar. Uhapšena je krajem juna 2010. godine pod sumnjom da je primala mito kako bi regrute oslobodila vojne obaveze i tada je u pritvoru provela oko dva meseca. Teretila se i za posedovanja eksplozivne materije, a meci koji su zaplenjeni bili su zaključani u sefu ordinacije u kojoj je radila.

Izvor: 021.rs
Foto: Morguefile

Pogledajte još