Bogdanović: Optimista sam, verujem da mogu mnogo bolje!

"Tim i trener su napravili dosta prostora za moje napredovanje. Radio sam, želeo i trudio se da dostignem određeni nivo i nadam se da će sve biti još bolje. Uvek sam optimista i verujem da mogu bolje. Najbitnije je samopouzdanje, a kada cela ekipa to ima, lakše je pobeđivati", rekao je Bogdanović za sajt Evrolige.

Bogdanović je kazao da ga ne opterećuje to što je posle tri kola najbolji strelac Top 16 faze Evrolige.

"Mnogo mi to znači, ali ako počnem da razmišljam o tim stvarima, to može da postane samo teret. Ne obraćam pažnju na individualnu statistiku, iako je lepo čuti tako nešto. Ali, ovo je novo iskustvo za mene", kazao je Bogdanović.

Partizan će celu Top 16 fazu igrati u Areni, umesto u Pioniru, za koji je Bogdanović naveo da je dom njegovog kluba.

"Arena je mnogo drugačija, Pionir je naš dom, bučniji je, manji i lakše je sinhronizovati se sa navijačima. Ali, u Arenu dolazi mnogo više ljudi i naši navijači znaju kada treba da pevaju glasnije, a kada da nas podignu kada nam nestane energije. Fenomenalno je igrati u tom okruženju", naveo je bek Partizana.

Bogdanović je istakao da mu je čisto zadovoljstvo što profesionalno igra na najvišem nivou u svom rodnom gradu Beogradu.

"Imam ovde mnogo starih prijatelja i uvek sa njima razgovaram, ili o rivalstvu između Partizana i Crvene zvezde, ili me podržavaju kada izgubimo, kada su protivnici previše dobri i jaki ili kada pobedimo, a onda je među njima velika euforija. Odlično je igrati u rodnom gradu, ali u našem klubu, verujte mi, isto je iskustvo bilo da ste iz Beograda ili ne", rekao je Bogdanović.

Prema njegovim rečima, pre četiri godine niko nije verovao u Partizan, pa je ekipa ipak otišla na završni turnir Evrolige.

"Partizan je pre četiri godine igrao fajnal for. Na početku te sezone niko nije verovao u njih, ali se nisu predavali. Veliki timovi su dolazili u grad, a Partizan ih je iznenadio, uključujući i Makabi u plej-ofu. Svi znamo kako se to dogodilo", kazao je Bogdanović.

Pogledajte još