Krstimir Pantić saslušan u policijskoj stanici u severnoj Mitrovici

Foto: Beta

Nakon 20-minutnog razgovora, Pantić je pušten.

Kosovski Ekspres nešto ranije danas preno je vest da je predstavnik kosovskih Srba Krstimir Pantić priveden u policijsku stanicu u severnoj Mitrovici.

Euleks je negirao navode ovog lista a iz Ministarstva unutrašnjih poslova rečeno je da je reč o nekom drugom, a ne o Krstimiru Pantiću.

Krstimir Pantić saslušan u policijskoj stanici u severnoj Mitrovici

Pantić je saopštio da je danas saslušan u policijskoj stanici u severnom delu Mitrovice ocenivši da je reč o nastavku pritiska koji se vrši nad Srbima na Kosovu i Meohiji.

On je u saopštenju naveo da ga je kosovska policija upozorila da će biti priveden, odnosno da će za njim biti raspisana poternica ukoliko se u toku dana ne javi da da iskaz povodom opužbi da je navodno fizički napao jednu osobu u Kosovskoj Mitrovici 8. novembra prošle godine.

"Nakon saslušanja koje je trajalo oko sat vremena pušten sam iz policijske stanice jer istražni sudija nije bio u mogućnosti da odluči da li da zatraži moje zadržavanje zbog obaveza u sudu i rečeno mi je da će naknadno biti doneta odluka o tome", naveo je on.

Pantić, koji je i bivši zamenik direktora vladine Kancelarije za KiM, ocenio je da se radi o nastavku pritisaka kojima su izloženi Srbi na Kosovu zbog činjenice da se za navodno delo koje se karakteriše kao fizički napad tereti više od dva meseca a da nijednom nije dobio poziv da se javi policiji kako bi dao iskaz.

On je naveo da je osoba koja ga tereti za napad bio član antiizbornog štaba u Kosovskoj Mitrovici, i da je slučaj prijavio Euleksu iako je to za njega okupatorska misija a Kosovska policija, policija nepriznate države.

"Osoba koja me prijavila za navodni napad nijednom se nije povela mišlju da slučaj prijavi MUP-u Republike Srbije"
, rekao je Pantić dodajući da se radi o licu koji je radnik opštine Vučitrn i koji je budžet Republike Srbije oštetio za više miliona dinara jer je sve vreme od 1999. godine primao platu sa visokom stručnom spremom iako ima samo završenu srednju školu.

Lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću određen je jednomesečni pritvor i jutros rano je odveden u Prištinu u pritvorsku jedinicu.

Izvor: Nadlanu, Blic

Pogledajte još