Vujošević: Postojaće Partizan i kad ne budem tu!

"Na prvi pogled ne izgleda realno da dobijemo Lokomotivu ali publika prepoznaje ogroman rad u teškim uslovima i da nam je potrebna pomoć. Pojedinci će morati da se ponašaju tako da proizvedu kolektivni
napor i posledica toga biće uspeh",
rekao je Vujošević novinarima u Beogradskoj areni.

Partizan sutra od 20.45 u Beogradskoj areni igra protiv Lokomotive Kubanj, utakmicu petog kola Grupe F TOP 16 faze Evrolige.

"Lokomotiva je veoma ozbiljan protivnik. Pokazali su veliki kvalitet kada su prošle godine osvojili Evrokup i ambicija im je da se plasiraju među osam u Evroligi i imaju kvalitet za to", kazao je trener crno-belih.

Prema Vujoševićevim rečima, Partizan još nije nadomestio povredu kapitena Dragana Milosavljevića, koji je završio sezonu zbog teške povrede kolena.

"Naš momenat nije optimalan, još nismo nadomestili povredu Milosavljevića. Nismo pronašli igrača koji bi mogao da kompenzuje njegov izostanak a i ovi ostali nisu uspeli borbenošću da nadoknade to što je Gagi radio", rekao je on.

Lokomotiva drugi put ove sezone igra u Beogradu, pošto je u prvoj fazi takmičenja igrala protiv Crvene zvezde i pobedila sa 87:84.

"Lokomotiva je već pokazala da ume da dobije na gostujućem terenu, pa čak i u Beogradu. Pokušaćemo da se osvetimo za taj poraz", rekao je on.

Trener šampiona Srbije rekao je da će Milenko Tepić pauzirati sedam dana, a da će Žofri Lovernj biti u timu.

"Lovernj ima problema sa žuljevima i to ga ometa u maksimalnom intezitetu na treningu i maksimalnom kvalitetu kada je u pitanju utakmica. Biće u timu i pomoći će koliko može, maksimalno što može. Tepić će pauzirati sedam dana", rekao je on.

Vujošević je ocenio da se protiv njega vodila "prljava kampanja" posle povrede Milosavljevića.

"Shvatam frustraciju izazvanu time što je prvak ove zemlje koja menja nazive, ali se prvak u košarci ne menja. U regionanoj ligi smo šest puta prvaci, u Evrolgi smo stigli do 'fajnal-fora', proizvodimo igrače uvek sa malim budžetom i protiv vetra. Ali seiriti nad nečijom nevoljom je stvarno mizerno. Biće Partizana i kada ne bude Duška Vujoševića", rekao je on.

Košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović rekao je da očekuje veliku borbu protiv Lokomotive i da njegova ekipa ne sme da se preda.

"Očekujem veliki 'fajt' protiv Lokomotive iako smo oštećeni, ali ne treba da se osvrćemo na kiks protiv MZT (u Jadranskoj ligi) već da gledamo napred. Ne smemo da se predajemo ni u jednoj utakmici, ne mozemo da pretimo već moramo da vidimo gde smo i da se dokazujemo", rekao je on.

Bogdanović je utakmicu protiv MZT odigrao samo prvo poluvreme, pošto ga je Vujošević zbog nediscipline odstranio uz tima.

"Nije mi bilo dobro, moja je greška što sam diskustvoao i tako se završilo", kratko je rekao Bogdanović.

Beta

Pogledajte još