Evo zašto bi trebalo da se odlučite za iOS a ne Android

"iOs ili Android?" jedno je od najčešćih pitanja kada je reč o korisnicima tableta i smartfona. Čini nam se da svi imaju stav koji je operativni sistem bolji, tačnije, koji je gori.

Da li ste Apple osoba? Sve zavisi od toga koliko su vam sledeća četiri faktora bitna.

Sigurnost

Android OS je Divlji zapad kada je reč o sigurnosti - uređaji uglavnom dolaze bez ikakve zaštite. Istina je da Google proverava aplikacije na Play store-u, ali opasnost dolazi sa svih strana, čak i kroz neobezbeđenu WiFi konekciju. O tome koliko je Android ranjiv ide u prilog i informacija da je prošle godine 32,8 miliona uređaja inficirano malverom.

U poređenju sa Androidom, Apple-ov iOS je Diznilend. Sve aplikacije za iPhone i iPad prolaze niz rigoroznih testova. Naravno, dešava se, ponekad, da se provuku neke greške, ali App Store je svakako "prodavnica" oslobođena virusa i malvera.

(old_image)
iPad Mini - Više informacija o ovom uređaju možete naći na www.cbt.rs

Lak za korišćenje

Za sve one koji vole tehnologiju, ali su daleko od eksperata, Apple uređaji su idealni. Činjenica je da su jednostavni za upotrebu. Ne mora da vam se objašnjava kako funkcionišu - lako ćete to naučiti "igrajući" se s njima. Ne možete ništa da pokvarite, a osnovne funkcije je veoma lako pronaći.

(old_image)
iPad Air 16GB - Više informacija o ovom uređaju možete na www.cbt.rs

iOS 7 dizajn

Ukoliko niste videli kako izgleda Apple iOS7, mnogo toga ste propustili. iOS7 delo je britanskog dizajnera Džonija Ajva i odiše prelepim minimalizmom. Dvodimenzionalne ikonice aplikacija i jednostavna pozadna savršeno se uklapaju.
Hardver Apple-a poklapa se sa operativnim sistemom - jednostavan je i moderan.

(old_image)
iPad Air 32 GB - Više informacija o ovom uređaju možete naći na www.cbt.rs

Svi dobijaju isto

Uskoro stiže KitKat 4.4, kako je najavljeno veliki apdejt Adroid operativnog sistema, ipak vaš uređaj ga verovatno neće ni videti, Neki telefoni jednostavno ne mogu da ga "podnesu" tehnički. A i velikom broju slučajeva proizvođači telefona neće se baviti time da apdejt postane dostupan na njihovim starijim uređajima. Postoji na desetine hiljada različitih smart uređaja koji koriste Android OS, i čini nam se da svaki radi na drugačijoj verziji. U prilog tome ide i činjenica da od oktobra 2012. pa do danas samo 15% uređaja radi na najnovijoj verziji ovog operativnog sistema

Nasuprot tome, kada je iOS7 predstavljen u septembru svi su ga dobili u isto vreme. Naravno ima i onih koji su ostali na iOS6, uglavnom jer su im hardveri previše zastareli, ali od oktobra 2012. godine više od dve trećine korisnika je prešlo na iOS7.

Tablete predstavljene u ovom tekstu možete naći u CBT maloprodajnom lancu tehnike.

Više informacija možete dobiti na sajtu www.cbt.rs ili putem besplatnog call centra 0800 208 208.

Pogledajte još