DS traži ostavku Vučevića

"S obzirom da je nesposoban za brigu o bezbednosti Novosađana, nesposoban za privlačenje novih investitora nesposoban da popravi stanje u javnim preduzećima, a jedino sposoban za najprizemnije uvrede, klevete i laži, zahtevamo njegovu hitnu ostavku i izvinjenje koje duguje pre svega Novosađanima", piše u saopštenju DS.

Gradski odbor DS poziva gradonačelnika Miloša Vučevića da hitno počne da rešava probleme građana Novog Sada koji su, kako se navodi, svakog dana sve veći.

Novosadske demokrate ocenjuju i da su "svakodnevne pucnjave na ulicama, strah, potpuna propast svih javnih preduzeća, masovno stranačko zapošljavanje" samo neki od ogromnih problema, nagomilanih u protekloj godini.

DS Novog Sada, Vučevića optužuje i za ''prećutnu podršku'' za, kako se navodi, ''pljačku građana kriminalnim radnjama na tenderima za javne nabavke''.

Odbijanje javnih preduzeća da o tim tenderima dostave informacije, tvrde novosadske demokrate ''jasno govori da je gradonačelnik i te kako svestan pljačke, ali da bez obzira ogromnu štetu po budžet Grada, čitave godine daje prećutnu podršku".

Prema mišljenju novosadskih demokrata, Novi Sad kao grad pristojnih ljudi zaslužuje pristojnog, učtivog, sposobnog, poštenog, harizmatičnog gradonačelnika, što, prema njihovoj oceni, Vučević to ''svakako nije".

SNS: Optužbe DS bez ijednog argumenta

Gradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) Novi Sad saopštio je večeras da optužbe Demokratske stranke (DS) na račun gradonačelnika Miloša Vučevića nemaju nijedan argument.
Novosadski naprednjaci navode da su zadovoljni činjenicom da DS u Novom Sadu "nema biračima da ponudi ništa sem besmislenih saopštenja u kojima traži ostavku gradonačelnika".

"To je jasan pokazatelj da SNS ne mora da brine za dobar rezultat na predstojećim izborima 16. marta", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci ističu da su razlozi koje DS navodi za ostavku gradonačelnika "više nego interesantni"
, jer kako stoji, podizanje tenzije oko bezbednosti u gradu jeste, po naprednjacima, glavni argument za pomenute zahteve.

"Javnosti radi, Miloš Vučević je najzaslužniji što je Novi Sad dobio načelnika policijske uprave koji nije bio postavljen gotovo četiri godine zbog nemogućnosti da se razne frakcije u okviru DS dogovre oko personalnog rešenja",
ističe se u saopštenju.

Novosadski naprednjaci dodaju da prethodni gradonačelnik Igor Pavličić nije bio ni uključen u razgovore oko postavljanja načelnika policijske uprave što, kako se navodi, "dovoljno govori o razlici u sposobnosti i uticaju prethodnog i sadašnjeg gradonačelnika".

Gradski odbor SNS poručuje da priča o bezbednosti izlazi iz okvira stranačke priče i stranačkih prepucavanja te da stvaranje tenzije ne donosi dobro nijednom stanovniku Novog Sada.

Po naprednjacima drugi argument za ostavku Miloša Vučevića jeste neprivlačenje investitora, pa SNS postavlja pitanje portparolki DS Aleksandri Jerkov "kakav je njen stav o investicionim aktivnostima u Novom Sadu u vreme kada je DS bila nosilac gradske vlasti".

Pogledajte još