NASTAVLJA SE HAOS U SNP: Inspekcija zatvorila "Tremu" dan uoči Pozorja

Afere u Srpskom narodnom pozorištu nastavljaju da privlače pažnju novosadske javnosti. Nakon potresa koji su izazvale izjave i objave na društvenim mrežama Nataše Tasić Knežević, operske pevačice i poslanice iz redova SNS, tenzije u SNP se nastavljaju. Nakon njenog istupa, javnosti se obratila i Jelena Bukurov, samohrana majka koja je dobila otkaz u SNP posle 20 godina rada.

Prošle nedelje, dan pred početak Sterijinog pozorja inspekcija je zatvorila pozorišni kafe "Trema" na čijoj terasi su se uvek organizovali partiji povodom otvaranja i zatvaranja ovog teatarskog festivala.

Kako saznajemo, inspektorka je došla u "Tremu", zatražila kafu i dobila je ali bez fiskalnog računa. Navodno je od strane Pokrajine koja je osnivač SNP pokušana intervencija u Ministarstvu finansija ali su republički organi bili neumoljivi pa je žurka povodom otvaranja Pozorja održana u holu pozorišta. Po gradu kruži priča kako je "Tremu" vodila žena bliska određenim pokrajinskim funkcionerima kao i trenutnom rukovodstvu SNP.

Prisutne na otvaranju Sterijinog pozorja pored katanca na "Tremi" iznenadilo je i "pozicioniranje" gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića kome su organizatori dali karte na samom kraju reda iako je uobičajna praksa da se najvišim gradskim, pokrajinskim i republičkim funkcionerima daju karte u sredini tzv. "protokolarnog reda". Očevici kažu da se gradonačelnik Vučević nije bunio nego je sa osmehom seo na dodeljeno mu "bočno" sedište.

Autor: Nadlanu.com
Foto: Dejan Petrović/SNP

Pogledajte još