Mali Kraljevčani noćima dežurali pored otrovanog psa, skupljali novac za lečenje

Žuću je letos nepoznati počinilac otrovao veoma jakim otrovom i zamalo ubio. Bio je na ivici smrti – sa rebrima i kostima koje su se nazirale ispod mršavog tela, niko mu nije predviđao dobru budućnost, piše Petface.net.

Ali, kako kaže Danijele iz kraljevačkog udruženja Spaske, kako je dobri Žuća godinama rastao uz decu u ovom naselju i “nema tog Kraljevčanina koji ne zna za Žuću”, svi su se uznemirili zbog njegovog stanja. Deca su odmah dovela veterinare.

Danima su se borili za njegov život, noćima su dežurali pored njega – po smenama. Mladi Kraljevčani, starosti između šest i 26 godina, nisu želeli da izgube svog psa! Išli su od vrata do vrata, sakupljali novac za njihovog jedinog Žuću. Svako je dao koliko je mogao. I uspeli su!
Topla garderoba za Žuću u hladnim danima

Danas su na Žući ostali tragovi trovanja, njegova glavica malo ide u stranu, sporije hoda, ali što je najbitnije živ je i dalje tu da prijateljuje sa svojim spasiocima. I dalje živi u Naselju Moše Pijade, sa decom koja svakodnevno brinu o njemu!

"Postao je čak i maskota naselja, tako da je u ovim hladnim danima dobio svoju garderobicu. Jako smo ponosni što ovakva deca žive u našem gradu! Bravo mališani", kaže se Danijela.

Izvor: petface.net

Pogledajte još