Pogledajte: Divlje jagode prašile na BG promociji albuma!

Ovo je, posle zagrebačke i ljubljanske, bila treća promocija njihovog novog izdanja. Bend je već sutra (utorak) u Sarajevu, u četvrtak u Banjaluci, slede Podgorica, Skoplje...
Imamo fenomenalan album i zato nam nije teško da dolazimo i po ovakvom nevremenu“, poručuju uglas članovi.

Album "Biodinamička ljubav" nudi 11 pesama. Uz već ranije objavljene singlove 'Ne, nisam ja' i 'Samo da znaš', tu se nalazi i stara stvar Jagoda 'Đavolji grad', originalno objavljena 1983. na albumu 'Čarobnjaci', koju je sad otpevao novi pevač benda Livio Berak. Kao gosti pojavljuju se i bivši vokali Jagoda Marko Osmanović i Žanil Tataj, pevačica grupe Negative Ivana Peters i blues otkriće Vladimir Kmoniček iz Osijeka. Album je pripreman i sniman skoro dve godine, - See more at: /pocetna/zabava/muzika/vesti/Divlje-jagode-objavile-novi-album-posle-10-godina.a-215349.136.html#sthash.S7JE7NbH.dpuf

Album "Biodinamička ljubav" nudi 11 pesama. Uz već ranije objavljene singlove 'Ne, nisam ja' i 'Samo da znaš', tu se nalazi i stara stvar Jagoda 'Đavolji grad', originalno objavljena 1983. na albumu 'Čarobnjaci'. Kao gosti pojavljuju se i bivši vokali Jagoda Marko Osmanović i Žanil Tataj, pevačica grupe Negative Ivana Peters i blues otkriće Vladimir Kmoniček iz Osijeka. Album je pripreman i sniman skoro dve godine.

Pre nego što su Divlje jagode priredile brojnim novinarima i kolegama mini koncert sastavljen i od starih i od novih pesama, uz čak jedan neobjavljen isnstrumental, reč je uzeo ko bi drugi nego osnivač benda, autor i gitarista Sead Zele Lipovača:
Obeležavamo 35 godina Divljih jagoda, ovo je 12. album. Da li je to mnogo ili malo – vi prosudite. Mislim da broj albuma uopšte nije važan. Mnogo je važnije da li su pesme na tim albumima ostavile trag u vašim životima. Slava koja nije došla preko noći ne može preko noći ni da ode“.

Lipovača je predstavio ko zna koju po redu postavu Jagoda sa novim pevačem Liviom Berakom, uz podsećanje da je samo dva albuma, treći i četvrti, snimila ista postava. Interesantno je da „lalinski duh“ sada u dobroj meri boji zvuk benda. Basista Ištvan je, kako reče Zele, „Mađar iz Budimpešte koji se zaljubio u Novom Sadu“, gradu iz kog je i klavijaturista Damjan.

Beogradski koncert Divljih jagoda desiće se, po rečima Lipovače, ili u maju ili u oktobru ove godine.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.