Radnik koji je prevozio kupus službenim autom vraćen na posao

Naime, ovaj radnik Uprave za trezor je interno kažnjen i vraćen je na posao. On je za "Novosti" potvrdio da je više nije suspendovan, ali nije želeo da komentariše ništa u vezi sa konkretnim sankcijama.

Podsetimo, Zoran M. je, vraćajući se sa terena iz Bačke Palanke, kroz Futog, zastao sa službenim vozilom i kupio kupus za kućne potrebe. Kada je stigao u Novi Sad, povrće je prebacio u svoj privatni automobil, koji je bio parkiran ispred firme.

Međutim, njegov pazar u Futogu je fotografisao jedan prolaznik, da bi nakon objavljivanja na Tviteru slika preplavila društvene mreže i internet.

Ministarstvo finansija je hitno reagovalo zbog nedozvoljenog korišćenja službenog vozila i udaljilo ga sa posla, objavljujući da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak.

Ovo nije jedini slučaj zloupotrebe službenih vozila u Novom Sadu koji se dogodio poslednjih dana. Podsetimo, još uvek nepoznati rukovodilac "Lisja" u sitne sate slupao je službenu "škodu superb", ali su u ovom preduzeću nemuštim odgovorima pokušali da demantuju da je do incidenta još uvek došlo. I pored brojnih apela da se utvrdi ko je zloupotrebio službeni automobil "Lisja", do danas to nije obelodanjeno.

Izvor: Blic

Pogledajte još