Političke stranke duguju milione za zakup!

Kako je Tanjugu rekao direktor preduzeća “Poslovni centar” Dragi Marković, najviše duguje Demokratska stranka, oko 1,5 miliona dinara, dok su Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i Jedinstvena Srbija (JS) potpisali reprogram duga.

Političke partije su zakup prostora plaćale 15 dinara po kvadatu, a sada je cena za dva dinara veća, kaže Marković i napominje da je ona višestruko manja od ekonomske cene poslovnog prostora.

Gro političkih stranaka nije plaćao ni dinara za zakupninu ni za ostale troškove, pa je Poslovni centar snosio taj teret. Možda je neko njima ranije rekao da oni to ne plaćaju, ali ja za to ne znam. Mi smo krenuli sa opomenama naših zakupaca, pa i političkih partija”, kaže Marković.

On objašnjava da je “Poslovni centar” bio korektan i da je posle opomena ponudio i reprograme, ali pošto su ti rokovi prošli, krenulo se sa utuženjima.

Od četiri miliona duga, 90 odsto čine troškovi, pojasnio je Marković istakavši da je sve te troškove javno preduzeće moralo da izmiri u njihovo ime iz sopstvenih sredstava.

Ranijom odlukom gradskih vlasti, korišćenje prostora pod izuzetno povoljnim uslovima imaju parlamentarne stranke u lokalnoj i republičkoj skupštini, a među njima su: DS, URS, JS, LDP, SRS, NS, DS S, SDP, dok Pokret za promene, prema Markovićevim rečima, koristi dva lokala.

Milivoje Jevremović, predsednik izvršnog odbora DS u Kruševcu, nije mogao da precizira koliki je tačno dug te partije za zakup i troškove, ali je napomenuo da je na osnovu starog reprograma od aprila prošle godine do danas on smanjen za 300.000 dinara.


Blic

Pogledajte još