Bogdanović: Borićemo se sve dok ima šanse!

"Čeka nas teška utakmica koja nas ostavlja u trci za Top 8. Imamo ambiciju da pobedimo, kao i na svakoj utakmici, i pozivam navijače da nam pomognu fer i sportskim navijanjem", rekao je Bogdanović novinarima u beogradskoj Areni.

Meč 7. kola TOP 16 faze Evrolige između Partizana i Galatasaraja igra se sutra u Areni od 20.45. Crno-beli u dosadašnjem delu takmičenja u TOP 16 fazi imaju jednu pobedu i pet poraza, dok turska ekipa ima jedan trijumf više.

"Mi nemamo neku vrstu pritiska. Mi smo svoj primarni cilj ispunili, a to je plasman u Top 16. Imali smo neke pehove, ali se nećemo predavati i prepuštati pobede, dok god postoji šansa mi ćemo se boriti", kazao je Bogdanović.

Pomoćni trener Partizana Velimir Gašić je došao na konferenciju za novinare umesto trenera Duška Vujoševića koji je na pregledima, ali kako je kazao, Vujošević će sigurno biti na klupi srpskog šampiona na sutrašnjem meču.

Gašić je kazao da će Tarens Kinsi propustiti i predstojeći meč zbog povrede skočnog zgloba.

"Kinsi još ne trenira sa ekipom. Još je neizvesno da li će igrati. Nismo sigurni koliko je pametno da zaigra obzirom na karakter povrede. Mnogo je bolje, ali još nije u finkciji", objasnio je Gašić.

Trener je rekao je da je Galatasaraj iskusna ekipa, koja je počela takmičnje s ambicijama da se plasira na fajnal-for.

"Turski šampion je krenuo sa najvećim ambicijama. Napravio je dobru i iskusnu ekipu u kojoj (Milan) Mačvan i (Zoran) Erceg imaju svoju ulogu. Ideolog njihove igre je (Karlos) Arojo, uz iskusne Pops Mensa Bonsua i Henrija Domerkanta... Drugi deo tima čine igrači turske nacionalnosti, tu su (Ender) Arslan, (Cenk) Akjol, tu je i Sinan Guler koji ima značajnu ulogu. Imaju popunjen roster", rekao je Gašić.

"Sigurno da nas čeka izuzetno teška utakmica. Galatasaraj je zabeležio dve pobede u TOP 16 fazi, a u prvoj fazi su imali šest pobeda i lako su prošli dalje, što ilustruje njihov kvalitet", dodao je Gašić.

Pomoćni trener crno-belih je objasnio da se igra Galatasaraja zasniva na pik igri i da srpski košarkaši Mačvan i Erceg odlično to prate kada su na parketu.

Iz Partizana su apelovali na navijače da navijaju sportski i da ne ubacuju predmete na teren, jer su posle prethodnog meča u Beogradu kažnjeni sa 1.500 evra, pa bi naredna kazna mogla da bude čak 100.000 evra.

Beta

Pogledajte još