"Etihad“ i zvanično suvlasnik „Er Srbije“

Kako saznaju "Novosti", Džejms Hogan, predsednik kompanije iz Abu Dabija, potpisaće u utorak sa Aleksandrom Antićem, ministrom saobraćaja, memorandum kojim "Etihad" i Vlada Srbije potvrđuju da su obe strane ispunile sve ugovorene obaveze. Tako će Srbija imati 51, a "Etihad" 49 odsto vlasništva u našoj nacionalnoj avio-kompaniji.

Potrebna dokumentacija će odmah biti dostavljena Agenciji za privredne registre i očekuje se da će upis promene vlasničke strukture biti okončan za oko pet dana. Uporedo, biće formiran i nadzorni odbor u kojem će Srbija, kao većinski vlasnik, imati pet, a partner iz Abu Dabija četiri člana.

Inače, kako saznajemo, Džejms Hogan u Beograd ne dolazi samo zbog potpisivanja memoranduma. Predsednik "Etihada" posetiće šaltere za čekiranje na aerodromu "Nikola Tesla" gde u utorak "Er Srbija" uvodi novi savremeni sistem za prijavljivanje putnika. Prvi je let za London, a poletanje je planirano za 10.40.

Sa postojećeg sistema "Gaetan" nacionalna avio-kompanija prelazi na inovativni "Sabre sonik ček-in". Implementacija novog sistema biće završena u četvrtak. Već od sedam sati jutros, pa sva tri dana dok se uvodi novi sistem, predstavnici menadžmenta "Er Srbije" biće non-stop prisutni na šalterima za čekiranje.

Putnici su već obavešteni da za letove u ova tri dana moraju da dođu na aerodrom tri sata ranije i da ponesu odštampanu elektronsku kartu. Zbog ranijeg dolaska, za putnike će biti obezbeđeno osveženje. Da bi se adekvatno pripremila za promenu sistema, "Er Srbija" je na vreme obezbedila obuku za "Sabre sonik ček-in" za više od 100 zaposlenih.

KONVERZIJA VLASNIŠTVA
Ugovor između Vlade Srbije i "Etihada" potpisan je još 1. avgusta prošle godine. S obzirom na to da je takozvani "klozing" tehničko pitanje, Vlada Srbije u ostavci ima pravo da potpiše i ovaj poslednji dokument kojim se pozajmica "Etihada" od 40 miliona dolara konvertuje u vlasnički udeo od 49 odsto u nacionalnoj avio-kompaniji.

Izvor: Novosti

Pogledajte još