Er Srbija uvodi novu liniju za Veneciju

Prvi let, JU560, sleteo je na Aerodrom Marko Polo u Veneciji u 8:35 časova ujutro, gde su ga dočekali tradicionalni pozdrav "vodenim topovima", kao i delegacija koju je predvodila Monika Skarpa, generalna direktorka kompanije SAVE Group koja upravlja italijanskim aerodromom.

Iz Srbije je ovim letom stigla visoka delegacija koju su predvodili Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Đuzepe Manco, ambasador Italije u Srbiji, kao i menadžment Er Srbije, koji je predvodio Dane Kondić, generalni direktor.

Specijalni prvi let obavljen je avionom tipa erbas A319, i to letelicom YU-APJ, koja je nazvana po Dejanu Stankoviću, poznatom srpskom fudbaleru koji živi u Italiji.

Letovi će se obavljati ponedeljkom, utorkom, četvrtkom i nedeljom turboelisnom letelicom tipa ATR 72 sa do 70 mesta. Povratne karte na letu Beograd-Venecija koštaće od 134 evra sa svim porezima i troškovima.

Smeštena u severoistočnoj Italiji, Venecija je poznata širom sveta zbog svoje mreže kanala i mostova, impresivne renesansne i gotske arhitekture i istorijskog centra grada.

Dane Kondić, generalni direktor Er Srbije, rekao je:

- Radujemo se što spajamo srpsku prestonicu sa Venecijom, našom trećom destinacijom u Italiji nakon Milana i Rima. Dugo očekivano 57. Venecijansko bijenale je sada otvoreno što, zajedno sa drugim atrakcijama kao što su bazilika Svetog Marka, Veliki kanal i Trg Svetog Marka, predstavlja odličan razlog za posetu ovom gradu tokom leta. Naši novi letovi za Veneciju nude više putnih mogućnosti svake nedelje i ukupan kapacitet od 560 mesta nedeljno, što omogućava lakše planiranje poslovnih putovanja, produženih vikenda i izleta. Pored toga, obezbedili smo lako povezivanje čvorišta u Beogradu sa regionalnim letovima Er Srbije, tako da putnici iz cele naše mreže mogu da očekuju komforno putovanje u Veneciju.

Procenjuje se da oko 70.000 ljudi poreklom iz Srbije živi u zoni koja gravitira ka Aerodromu Marko Polo i oni će imati koristi od nove vazdušne veze između Venecije i Beograda.

/

Pogledajte još