Stiže ruski kredit za Železnicu

To je najavio generalni direktor Železnica Srbije Dragoljub Simonović, navodeći da su u stanicu Velika Plana dopremili 34 kilometra šina, 16.000 pragova i veći deo potrebnog kolosečnog materijala za remont pruge Velika Plana-Mala Krsna, koja će se raditi iz ruskog kredita, saopšteno je iz srpskih železnica.

Obilazeći Kolsku radionicu za opravku vagona u Velikoj Plani, on je najavio da će ta radionica već sredinom 2014. dobiti licencu za popravku Knorovih kočnica za vozna sredstva i da će u tom mestu biti regionalni centar za njihovo održavanje za istočnu Evropu.

"Sa 5.000 popravljenih vagona godišnje, Kolska radionica može biti primer i drugim centrima u zemlji", kazao je Simonović.

Prema njegovim rečima, na inicijativu lokalne samouprave tog grada bić izgrađen podvožnjak ispod pruge, koji će spajati ulice đure Jakšića i Laze Kostića, jer dnevno i do 1.000 ljudi prelazi preko pruge.

Simonović je takođe najavio i uređenje dva putna prelaza u Lozoviku.

"Predstoji nam veliko povećanje obima rada u Velikoj Plani i zato ćemo morati da primimo nove, mlade i sposobne stručnjake", rekao je Simonović, izrazivši zadovoljstvo izgledom lokalne železničke stanice.

Izvor: b92

Pogledajte još