Prirodna metoda za lečenje akni u 2 koraka

Iz iskustva govoreći, svi znamo da se akne javljaju i u odrasloj dobi. U bilo kojem životnom dobu de se dese jedina stvar koju želimo je da akne što pre nestanu.

Da bi borba protiv akni bila efikasna, potrebno ih je napasti kako na unutrašnjem, tako i na spoljašnjem polju. Jedan od najčešćih razloga zbog kojeg se akne često pojavljuju su u stvari unutrašnji poremećaji, posebno u pubertetu, te je potrebno ukloniti uzroke putem «čišćenja» krvi. Zbog toga treba izbegavati začinjenu hranu i preslana jela. Takođe, treba smanjiti unos mleka, morske i prerađene hrane zbog velikih količina skrivenog joda. Jod u velikim količinama može nadražiti pore i pogoršati stanje akni.

Donosimo vam dva sastojka kojima istovremeno treba da delujete na akne.

Prvo delovanje je delovanje iznutra. Protiv postojećih i pojave novih akni treba da konzumirate čaj od koprive. Kopriva je odličan stimulans za rad bubrega, kako kod zdravih, tako i kod pojave poremećaja funkcije rada bubrega. Poboljšan rad bubrega deluje na bolji proces čišćenja krvi odnosno izbacivanje otpadnih materija. Ovaj proces rezultiraće uklanjanjem unutrašnjih uzroka akni.

1 puna čajna kašika koprive se prelije sa ¼ litra vrele vode, ostavite kratko da odstoji i procedite. Dnevno treba popiti što više ovog čaja i to gutljaj po gutljaj u toku celog dana, a po mogućnosti najmanje litar.

Drugo delovanje na akne obavlja se na spoljnom pogođenom delu kože. Delovanje se vrši pripravkom koji ćete sami napraviti:

Uzmite koren rena i izrendajte ga u staklenu teglu. Preko naspite vinsko sirće i napunite teglu do vrha. Tako prekriveni ren treba da odstoji 10 dana na sobnoj temperaturi. Tečnost i poneki komadić rena utrljajte ujutro i uveče na pogođeno područje i na područja koja su posebno ugrožena aknama kao što je lice. Ostavite da odstoji 5-10 minuta. Pre toga područje operite čistom vodom i smesu ili tečnost nanesita na mokru kožu. Nakon procedure područje ponovo operite čistom vodom.

Ukoliko vam se pojave upalna stanja akni ,nanesite direktno na njih 5-6 puta na dan aloja gel sa što većim procentom aloje koji će regenerisati kožu i smiriti upalu.

Pomenute postupke možete raditi kada vam se akne pojave ali i preventivno posebno ako ste skloni aknama zbog određenih stanja u organizmu ili godina.

Izvor: ZdravljeBEZdoktora
Foto: lilylicha.blogspot.com

Pogledajte još